Galatasaray'ın gündeminde olan Mostafa Mohamed kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynadı?

TAKİP ET

Galatasaray, Mostafa Mohamed'in transferini KAP'a bildirdi. Bu açıklama sonrası transferi gerçekleşen Mostafa Mohamed'in hayatı ve futbol geçmişi merak konusu olmaya başladı. Peki, Mostafa Mohamed kimdir, nereli, kaç yaşında? Galatasaray'ın yeni transferi Mostafa Mohamed daha önce hangi takımlarda oynadı?

Galatasaray, Mostafa Mohamed'in transferini KAP'a bildirdi. Bu açıklama sonrası transferi gerçekleşen Mostafa Mohamed’in hayatı ve futbol geçmişi merak konusu olmaya başladı. Peki, Mostafa Mohamed kimdir, nereli, kaç yaşında? Galatasaray’ın yeni transferi Mostafa Mohamed daha önce hangi takımlarda oynadı?
Takımların transfer heyecanı sürüyor. Mısır Premier Ligi ekiplerinden Zamalek'in internet sitesinden yapılan açıklamada, Galatasaray’ın kiralama bedeli olarak 2 milyon Dolar ödeyeceği belirtildi. Ayrıca Galatasaray’ın 31 Aralık 2021'e kadar 4 milyon Dolar'lık satın alma opsiyonu hakkını elinde bulunduracağı bilgisi de aktarıldı.
Galatasaray, Mostafa Mohamed'in transferine ilişkin KAP'a açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada Galatasaray tarafından "Profesyonel futbolcu Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla'nın kulübümüze satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü Zamalek Sports Club ile resmi görüşmelere başlanmıştır" denildi.
Mısırlı futbolcu ve eşi, bu açıklama sonrası sosyal medya hesaplarından transfere ilişkin paylaşımda bulundu.

MOSTAFA MOHAMED KİMDİR, HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Mustafa Mohamed, 28 Kasım 1997 tarihinde Kahire’de dünyaya geldi. Futbol kariyerine 13 yaşında Dina Farms’da başladı. Sonrasında Wadi Digle takımında oynadı. Genç futbolcu 2015 yılında Mısır’ın iki büyük kulübünden biri olan Zamalek’in gençleri arasında kendine yer buldu.
Mohamed, Zamalek’te 5 maç oynadı. 2016-2017 sezonunda Ed-Dahiliye (İçişleri Bakanlığı) takımında forma giydiği 17 maçta 4 gol kaydetti, sonraki sezonda ise Tanta FC takımında oynadığı 23 maçta 6 gol attı.
Ayak çapraz bağlarındaki sorun nedeniyle kariyerine bir süre ara veren Mısırlı futbolcu, 2018-2019 sezonunda El-Ceyş (Ordu) takımında transfer oldu. Sahaya çıktığı 29 maçta 12 gol atarak tekrar Zamalek’in dikkatini çekmeyi başardı ve eski kulübüne geri döndü.

 

galatasaray mohammed mostafa kap transfer