Friends'in Gunther'ı, James Michael Tyler kimdir? İşte hayatını kaybeden James Michael Tyler'in biyografisi…

TAKİP ET

Friends dizisinde Gunther rolüyle akıllara kazınan Amerikalı aktör James Michael Tyler'in haytını kaybetmesinin ardından internette James Michael Tyler'in hayatı araştırılıyor. Peki James Michael Tyler kimdir, kaç yaşında neden hayatını kaybetti? James Michael Tyler filmleri ve dizileri neler? İşte James Michael Tyler'ın hayatı...

Friends dizisinde Gunther rolüyle akıllara kazınan Amerikalı aktör James Michael Tyler’in haytını kaybetmesinin ardından internette James Michael Tyler’in hayatı araştırılıyor. Peki James Michael Tyler kimdir, kaç yaşında neden hayatını kaybetti? James Michael Tyler filmleri ve dizileri neler? İşte James Michael Tyler'ın hayatı...



Friends dizisinde Gunther rolüyle bilinen Amerikalı aktör James Michael Tyler 59 yaşında hayata veda etti. James Michael Tyler'a dördüncü seviye prostat kanseri teşhisi konmuştu. Tyler'in Los Angeles'taki evinde bugün öldüğü duyuruldu.




 

JAMES MİCHAEL TYLER KİMDİR?

 
James Michael Tyler, 28 Mayıs 1962'de Greenwood, Mississippi'de beş çocuğun en küçüğü olarak dünyaya geldi . Amcasının adını aldı. Tyler'ın memleketi Winona, Mississippi'ydi
10 yaşındayken geçmişte ABD Hava Kuvvetlerinde kaptan olan babası, 11 yaşındayken de annesi hayatını kaybetti. 12 yaşındayken Tyler, kız kardeşiyle birlikte yaşamak için Güney Carolina, Anderson'a taşındı.

1982'de Anderson Koleji'nden (şu an Anderson Üniversitesi ) iki yıllık bir dereceyle ve Clemson Üniversitesi'nden 1984'te jeoloji derecesi ile mezun oldu. Clemson'da geçirdiği süre boyunca, Clemson Players adlı öğrenci tiyatro grubunun bir üyesiydi. Bu deneyim, bir aktör olma konusundaki ilgisini arttırdı. Tyler, 1987 yılında Georgia Üniversitesi'nden Güzel Sanatlar Yüksek Lisans derecesini aldı.

1988'de Los Angeles'a taşınan Tyler, Fat Man and Little Boy filminde yapım asistanı oldu ve film editör yardımcısı oldu.

Lili Claire Vakfı ve AIDS Projesi LA hayır kurumlarını destekledi. Tyler , ölümüne kadar Hollywood'da yaşadı .

1994'ten 2004'e kadar James Michael Tyler, sitcom Friends'te Gunther'i canlandırdı. Gunther, Central Perk'te Jennifer Aniston'ın canlandırdığı Rachel Green'e karşılıksız aşkı olan bir kafe çalışanıydı. Bu, Friends'in 236 bölümünün 148'inde yer alan on yıllık bir kariyer getirerek dizinin en sık görünen yinelenen karakter oyuncusu oldu.


 

James Michael Tyler’in kişisel yaşamı

1995 yılında Tyler, Barbara Chadsey ile evlendi. Çift 2003'te ayrıldı ve 2014'te anlaşamadıklarını belirterek boşanma davası açtı.  Tyler, 2017 yılında Jennifer Carno ile evlendi.
Tyler'a 2018'de prostat kanseri teşhisi kondu, ancak Friends: The Reunion'ın yayınlanmasından kısa bir süre sonra, Haziran 2021'e kadar hastalığını kamuya açıklamadı. 24 Ekim 2021'de Los Angeles'taki evinde 59 yaşında aynı sebepten hayatını kaybetti.


 

James Michael Tyler'ın oynadığı filmler

The Disturbance at Dinner as Wilson Pomade (1998)
Yabancı Muhabirler as Randy (1999)
Motel Blue as Oscar Bevins (1999)
Jason'ın Büyük Problemi as Blaine (2010)
The Disturbance at Dinner as Wilson Pomade (1998)
Yabancı Muhabirler as Randy (1999)
Motel Blue as Oscar Bevins (1999)
Jason'ın Büyük Problemi as Blaine (2010)


 

James Michael Tyler'ın oynadığı diziler

1994–2004 Arkadaşlar Günter Tekrar eden rol, 148 bölüm
2000 Sadece bana ateş et! doktor Bölüm: "Donnie Dönüyor"
2001 Sabrina, Genç Cadı etan Bölüm: "En İyi Atışım"
2005 Fırçalar terapist Bölüm: "İnsanlığa İnancım"
2012 Demir Şef Amerika Morimoto/Flay VS. Sakai/Batali
2012 Bölümler kendisi Altıncı Bölüm, İkinci Sezon
2013 Modern müzik Çad Levitz Ana rol
2021 Arkadaşlar: Reunion kendisi HBO Max Özel (son rol)


 

james michael tyler james michael tyler kimdir friends dizi dizi önerisi netflix los angeles