Fransa' yanıyor, Macron çifti konserde

TAKİP ET

Fransa'daki protestolar şiddetini artırarak ülke geneline yayılırken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, eşi Brigitte Macron ile başkent Paris'te Elton John konserine gitmesi tepki çekti.

Fransa'da 17 yaşındaki Nael M. isimli gencin trafik kontrolü sırasında polis kurşunuyla öldürülmesi sonucu patlak veren protestolar ülke geneline yayıldı.

Polisle göstericilerin çatışması sonucu protestoların şiddeti artmaya devam ediyor. Resmi makamların itidal çağrılarına rağmen Paris ve diğer şehirlerde şiddet ve yağma olayları yaşanıyor. İçişleri Bakanlığı, protestolar ve şiddetli yağma olayları sırasında 875 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Hâl böyleyken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron'un İngiliz müzisyen Elton John'un Paris'teki konserine gitmesi tepki çekti.

Son seçimlerde Macron ile yarışan ve ikinci turda rakibine kaybeden aşırı sağcı Marine Le Pen, Fransız lidere tepki göstererek, "Tamamen sorumsuz. Fransa yanıyorken Macron, Elton John'u alkışlamayı tercih etti" dedi.

Elton John ve eşi David Furnish de Instagram'da Macron çiftiyle Instagram hesabından Macron çiftiyle çektikleri fotoğrafı paylaştı.

Meanwhile Macron enjoyed himself at a Elton John concert last night...

macron Emmanuel Macron Brigitte Macron Elton John