Fenerbahçe'de 8 futbolcunun bileti kesildi!

TAKİP ET

Sezonu gözden çıkarma durumuna gelen Fenerbahçe'de gelecek sezonun planlaması yapılmaya başlanırken, yolların ayrılacağı isimler de belli oldu.

Süper Lig'deki kötü gidişatını sürdüren Fenerbahçe'de yönetim bir yandan gelecek sezon takımı emanet edeceği teknik direktörü belirlemek için çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da takımdan istenmeyen isimleri göndererek yeni hocanın isteyeceği transferler için kontenjanı boşaltmak istiyor. 
Sezon sonuna kadar takımın başına İsmail Kartal'ı getiren Fenerbahçe'de, başkan Ali Koç gelecek sezonda göreve getirilecek teknik adam için görüşmeleri bizzat sürdürüyor. Alman çalıştırıcı Joachim Löw, Koç'un listesindeki 1 numaralı yerini koruyor.
İsmail Kartal yönetiminde ligi bitirebileceği en üst noktada tamamlamak isteyen Kanarya'da gelecek sezonun yapılanması adına yolların ayrılacağı futbolcular da belirlendi.
Yeni sezonda takımın başına geçecek olan teknik direktöre transferde yeni isimler sunabilmek için kadrodan gönderilecek futbolcular şöyle:


MAURİCİO LEMOS

2020-21 sezonun başında Las Palmas'tan transferi edilen Uruguaylı savunmacı beklentilerin uzağında kalmasının ardından Belçika ekibi Beerschot'a kiralanmıştı. Fenerbahçe'de sportif direktör olduğu dönemde Lemos'u transfer eden Emre Belözoğlu'nun Urugaylı futbolcuyu Başakşehir'e transfer edebileceği konuşuluyor. Fenerbahçe'de 10 maçta forma giyen 26 yaşındaki stoper Beercchot'ta ise bu sezon 9 maçta sahaya çıkabildi.


 

MARCEL TİSSERAND

28 yaşındaki Fransız stoperin performansından genel olarak memnun olunsa da, Tisserand takımın en yüksek maaş alan 3-4 futbolcusundan biri olması nedeniyle gönderilecekler listesine girdi. Bu sezon 18 resmi maçta forma giyen tecrübeli oyuncuya Almanya'dan talipleri olduğu belirtiliyor.

 

LUİZ GUSTAVO

Yıllık 4 milyon euro maaşı ile takımın en çok kazanan ismi olmasına rağmen eski performansından uzak olması nedeniyle gönderilmek isteniyor. 34 yaşındaki Brezilyalı ön libero ülkesinde bazı kulüplerle transfer görüşmeleri yapıyor. Gustavo bu sezon 20 maçta sahaya çıkarken, 1 gol ve 1 asist üretti.

MAX MEYER

Sezon başında transfer edilen Alman futbolcunun performansı Fenerbahçe seviyesinde görülmüyor. Kontenjanın boşalması için feda edilebilir. Yeni gelecek hocanın kararı belirleyici olacak ancak ayrılma ihtimali hayli yüksek. 26 yaşındaki orta saha 11 maçta 414 dakika oynarken 1 golü Avrupa'da attı

MİHA ZAJC

27 yaşındaki Miha Zajc bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 24 karşılaşmada 3 gole imzasını attı.


 

MERGİM BERİSHA

Sarı lacivertlilerin sezon başında kadrosuna kattığı isimlerden 23 yaşındaki Alman santrafor, 5 milyon gibi yüksek bir bonservis bedeli ödenmesine karşın bu paranın karşılığını performans olarak sahaya yansıtamadı. Fenerbahçe özellikle Bundesliga'da piyasası olan yıldız futbolcuyu elinden çıkarmak istiyor. Berisha bu sezon 20 maçta forma giyerken 6 gol ve 3 asistle oynadı.

SAMATTA

29 yaşındaki Tanzanyalı forvet sezon başında Royal Antwerp kiralık olarak gönderildi. Belçika ekibinde 25 maça çıkan Samatta 7 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi.

ALLAHYAR SAYYADMANESH

Zorya Luhansk ile kiralık sözleşmesi sona eren ve yeniden Fenerbahçe'ye dönen Allahyar Sayyadmanesh'in Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Hull City ve Anderlecht istiyor. 2019 yılında İran Ligi takımlarından Esteghlal FC'den 1 milyon Euro gibi bir bonservis bedeliyle gelen Allahyar sarı lacivertli formayla 3 maçta skor üretemedi.

fenerbahçe futbol fenerbahçe transfer ali koç transfer