Faruk Fatih Özer kimdir? Thodex kripto para platformunda Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu mu yaşanıyor?

TAKİP ET

Son günlerde para transferlerinde sorun yaşanan kripto para platformu (borsası) Thodex'in internet sitesi kapatıldı. Yatırımcıların hesaplarına ulaşımı kesildi. Sayılarının yaklaşık 391 bin olduğu tahmin edilen mağdurların olduğu belirtildi.

Son günlerde para transferlerinde sorun yaşanan kripto para platformu (borsası) Thodex'in internet sitesi kapatıldı. Yatırımcıların hesaplarına ulaşımı kesildi. Sayılarının yaklaşık 391 bin olduğu tahmin edilen mağdurların olduğu belirtildi.
Kripto para piyasasında tanıtım için harcadığı miktarla gündeme gelen ve birçok ünlü ismi Thodex tanıtımında kullanan Faruk Fatih Özer’in Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir para yurt dışına kaçtığı iddia edildi. Son günlerde para transferlerinde sorun yaşanan kripto para platformu (borsası) Thodex'in internet sitesi kapatıldı. Yatırımcıların hesaplarına ulaşımı kesildi. Sayılarının yaklaşık 391 bin olduğu tahmin edilen mağdurların büyük panik yaşadığı belirtildi.
 
İnternet sistemlerinin kapatılmasıyla birlikte Thodex işlemi gerçekleştiremeyen kullanıcılar kripto paralarının durumuna ilişkin stresli bekleyiş içerisinde. Bu süreç zarfından Thodex’in kurucusu Özer’den resmi bir açıklama gelmezken, genç girişimcinin yurt dışına kaçtığı iddia edildi.



Faruk Fatih Özer?
Faruk Fatih Özer çalışma hayatına 2007 yılında başladı. 2008 yılında Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yaptı, 2017 yılının eylül ayı ile beraber Thodex'i kurdu ve Koineks'in mevcut kullanıcıları Thodex'e taşındı.  Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Faruk Fatih Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı. Thodex şirketi başta Türkiye olmak üzere Myanmar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu. 
 

 Sosyal medya platformlarında Thodex’in ofisinin boşaltıldığı, hafta içi olmasına rağmen ofisin boş olduğu ve sadece tabelanın kaldığı iddia edildi.
Kullanıcılar telefon numaralarından ilgili borsa firmasına ulaşamadıklarını ve web sitelerindeki destek sistemi üzerinden geri dönüş sağlamadıklarını belirterek, borsa firmasının elinde yeteri kadar coin olmadığı için transfer işlemi yapmadıklarını iddiasında bulununca Thodex'ten açıklama geldi.


Yapılan açıklamada "Son zamanlarda borsamızda yaşanan çekim sorunları nedeniyle 20.04.2021 saat itibari ile planlı bakım çalışması yapılacak ve çalışma yaklaşık 6 saat sürecektir. Bakım çalışmamızın ardından, tüm sorunları gidermiş şekilde yeniden hizmetinizde olacağız." ifadelerini kullandı.

 

Önemli Bilgilendirme