Faruk Çelik'ten hakkındaki iddialara cevap

TAKİP ET

Eski Bakan Faruk Çelik Bursa medyasındaki bazı köşe yazarları ile bir araya geldi. Çelik basın toplantısında kendisi hakkındaki iddialara cevap verdi ve gündeme ilişkin çeşitli açıklamalar yaptı.

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir otelde basın toplantısı düzenleyen Eski Bakan Faruk Çelik, Bursa’daki köşe yazarları ile bir araya geldi. Toplantıda önümüzdeki süreçte ülke gündemine ilişkin medya ile daha sık bir araya geleceğini söyleyen Çelik gündeme ilişkin değerlendirme yaptı. Kendisi hakkında sosyal medya, Ulusal ve yerel medyada çıkan haberlere de cevap veren Faruk Çelik, medyayı özellikle de yerel medyayı demokrasinin en önemli ayaklarından bir olarak gördüğünü söyledi. Çelik, yerel medyanın desteklenmesi ve yaşatılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Ancak ahlak ve eleştiri ötesinde iftira atan, menfaat sağlamak için kendi tabirimle 'besleme' yürütülen medya anlayışı kesinlikle olmamalıdır. Sağcı, solcu gibi ayrım yapmadan dinliyorum. Rastgele, mesnetsiz değerlendirmeler yapılıyor. Bunun adı da gazetecilik oluyor. Bu gazetecilik olduğu sürece ve hesap vermeyen siyaset olduğu sürece Türkiye'de işleri rayına koymanın mümkün olmadığı kanaati içerisindeyim. Bursa'da da sayıları az da olsa kaynak belirtmeden, delil sunmadan iftirayı meslek haline getirmiş ve bunu da meslek haline getirmiş kişiler var. 'Al parayı, yaz bunu.' Bunun adı beslemedir. Eleştiriyi sonuna kadar yapın. Görev yaptığım süreler boyunca yerel basına çok konuştum. Eleştirdiği için bir kez bile mahkemeye verdiğim gazeteci yoktur. Eleştirilirseniz hız alırsınız. Her zaman söylüyorum. Medya bu konuda özgür olmalıdır. Eleştirilerini hür yapmalıdır. Fakat itibar suikastı yapmamalı ve iftira atmamalıdır.” Dedi.

“İkide bir İçişleri Bakanı olacağım haberleri yapılıyor”

Hakkında belirli aralıklarla İçişleri Bakanı olacağıma dair iddialar ortaya atıldığını da söyleyen Faruk Çelik, Ankara'da karargâh kurup Süleyman Bey ile atışmaya başladığıma dair haberlerin servis edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Yapmayın arkadaşlar. Uzun yıllar kabinede beraber çalıştığım Süleyman Bey ile hakkımda ne olduğu belirsiz, asparagas haberler türüyor. 21 Eylül'de Süleyman Beye hakkımda, yapılan haberlerle ilgili, düzenbazlıklarla ilgili kimin yaptığını ortaya çıkarmasını istediğime dair mesaj attım. Kendisi de bana; böyle şeyleri artık umursamadığı yönünde mesaj attı. Akabinde Alevi Çalıştay'ı yapıldı. Kendisi beni davet etti. Sonrasında da görüştük. Geçenlerde Yusufeli'ye 4 bakan ve Cumhurbaşkanımız ile beraber gittik. 5'imiz oradaydık ve Cumhurbaşkanımızın karşısına oturdum. Birçok şeyi orada konuştuk. 'Elini tutmadı, gözüne bakmadı' gibi şeyler yazılıyor. Bursa'da kaliteyi düşürmeyin. Cumhurbaşkanı ile 40 senedir tokalaşıyorum. 1 kere de tokalaşmayayım ne olacak yani? Lütfen bireysel anlamayın. Hedef gözetmiyorum. Yapmayın diye söylüyorum.”

“Tek hedefim AK Parti'nin başarılı olmasıdır”

Faruk Çelik yerel seçimlerde aktif görevi olmadığı halde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini arayıp seçim çalışmalarına destek olmasını istediğini de söyledi. Çelik bunun üzerine sahaya çıkıp Bursa’yı karış karış dolaştığını anlattı.

Faruk Çelik kendisine Belediye seçimlerinde aday olup olmayacağının da sorulduğunu hatırlatıp şöyle devam etti.
“Bunu soranlar siyasetten anlamıyor. AK Parti içindeyse de partiyle alakası yok demektir. Çünkü 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri var en önemli nokta orası. O seçimden sonra neyin doğru olacağı konuşulur. Siz 2023 seçimlerini alamazsanız neyi alacaksınız?”

“Bozbey ile görüşmüyorum”

Faruk Çelik bazı çevrelerce Nilüfer Eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile irtibatta olduğu iddialarının da ortaya atıldığını belirterek şöyle devam etti:

“Mustafa Bozbey ile çok gezdiğim konuşuluyor. Kendisi benim partimin rakibi. Ömrümde 4-5 kere bir araya geldiğim olmuştur. 1-2 kere bakanlığım döneminde ziyaretime geldiği de oldu. Etkinliklerde merhabalaştığımız oluyor. Ne var ki bunda? Ankara'da da hiç tahmin etmediğiniz isimlerle de görüşüyorum. Herkesle irtibatımız var.”

“Bağ evine ruhsat aldım”

Faruk Çelik Kestel Alaçam’daki bağ evi hakkındaki iddialara da cevap verdi. Çelik bu konuda şunları söyledi:

“Tarım Bakanlığı 5 dönüm üzerindeki alanlara bağ evi ruhsatı veriyor. Aldığımız bağ evi ruhsatıdır. 75'er metrekareden 2 katlı 150 metrekare bağ evi, 70 metrekare depo ruhsatı var. Niyetimiz dahi yokken ev sahibi olmuş olduk. 5 dönüm üzerinde yeriniz varsa Tarım İl Müdürlüğü, belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden birine gidip hakkınızı alabiliyorsunuz. Ama işin merkezi Tarım İl Müdürlüğü'dür.  Bir mutfakla 12 metrekare ev var. Görseniz utanırsınız. Sözcü Gazetesi bunu villa diye lanse etmiş. Uludağ'daki otellerle kıyaslanmış. Bu bina ruhsatlıdır. Gidip görebilirsiniz.”