Evlenme yeterlilik belgesi nasıl alınır? 2021 Evlenme Yeterlilik Belgesi nereden alınır

TAKİP ET

Evlilik yoluna koyulan çiftler nikâh öncesi gerekli evrakların listesine şöyle bir göz atarlar. Peki evlenme yeterlilik belgesi nedir? Evlenme ehliyet belgesi nasıl alınır? detaylar haberimizde....

Dünya evine girmek için hazırlanan çiftlerin hazırlaması gereken evraklardan biri de evlenme yeterlilik belgesidir. Evlenme hazırlığındaki çiftler evlilik yeterlilik belgesi nedir merak ediyor.

Evlenme yeterlilik belgesi nedir? 

Evlenme yeterlilik belgesi yeni düzenleme sonucu artık evlenme işlemleri sırasında zorunlu tutulmaktadır. Evlenme yeterlilik belgesi çiftin evlenmelerinde herhangi bir sorun olup olmadığının belirlendiği belgedir.
 

Evlenme yeterlilik belgesi nerden alınır? 

Evlenme yeterlilik belgesi Nüfus Müdürlükleri tarafından verilmektedir. Çiftlerin Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.


Evlenme yeterlilik belgesi ne zaman çıkar?


Evlenme yeterlilik belgesi çıkarmak için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapılmalıdır. Başvuru yapıldıktan sonra işleminizi o gün içerisinde bitirebilirsiniz. Ancak gitmeden önce sıra almak tüm günü orada geçirmemenizi sağlayacaktır.  

 

evlenme ehliyeti evlenme yeterlilik belgesi evlilik öncesi alınması gerekenler evlilik ehliyeti 2021 evlenme yeterlilik belgesi 2021