EURO 2024 başladı: Almanya'dan farklı açılış
Almanya, ev sahibi olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) açılış maçında İskoçya'yı 5-1 mağlup etti.
Münih Futbol Arena'da yapılan açılış karşılaşmasında Almanya, İskoçya'yı konuk etti. Müsabakaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 10. dakikada Florian Wirtz, 19. dakikada Jamal Musiala ve 45+1. dakikada Kai Havertz'in attığı gollerle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.
Maçın ikinci yarısında uzun süre kaleci Angus Gunn'ın başarılı performansıyla skoru tutan İskoçya'nın direnci 68. dakikada Niclas Füllkrug'un golüyle kırıldı. Almanya etkili ataklar geliştirse de skoru değiştiremedi. İskoçya, 87. dakikada Antonio Rüdiger'in kendi kalesine attığı golle farkı 3'e indirdi. Uzatmaların son dakikasında sahneye çıkan Emre Can, plase vuruşla ağları havalandırdı ve skoru 5-1'e getirdi. Bu golün santrası yapılmadı.
Bu sonuçla Almanya, A Grubu'na 3 puanla görmekli bir başlangıç yaptı. Daha önce katıldığı üç Avrupa Şampiyonası'nda da gruptan çıkamayan İskoçya ise açılış maçından istediğini alamadı.
Açılış golü Wirtz'ten
EURO 2024'ün açılış golünü Almanya'dan Florian Wirtz kaydetti.
İskoçya ile yapılan açılış maçının 10. dakikasında ağları havalandıran Bayer Leverkusen'in 21 yaşındaki genç yeteneği, turnuvadaki gol perdesini açan oyuncu oldu.
21 yaş, 42 günlük olan Wirtz, bu golüyle turnuva tarihinde açılış golünü atan ve Almanya adına Avrupa Şampiyonası finallerinde fileleri havalandıran en genç futbolcusu oldu.
Almanya'nın penaltısı VAR'a takıldı
Ev sahibi ekip Almanya'nın kazandığı penaltı, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrasında iptal edildi.
Maçın 25. dakikasında ceza sahası ön çizgisi üzerindeki Jamal Musiala, Ryan Christie'nin müdahalesiyle yerde kalınca Fransız hakem Clement Turpin penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesinin ardından pozisyonun dışarıda olduğu anlaşıldı ve penaltı iptal edildi.