Elektrik tehlike saçıyor!

TAKİP ET

İstanbul ve Bursa'da hava koşulları sebebiyle elektrik tehlike saçıyor.

Bursa'da cumartesi sabaha karşı kuvvetli yağışın yaşanmasıyla birlikte şimşeklerin düşmesiyle oluşan yüksek voltaj akımı sebebiyle bazı vatandaşlarımızın evinde birçok elektrik aletleri hasar aldı. Lodos'u ile ünlü Bursa’da çıkan şiddetli rüzgarda ve şiddetli yağan yağmur da  vatandaşın evlerindeki elektrikli eşyaları kullanılamaz hale geliyor. Vatandaş yangın riskinden korkuyor.

 İstanbul'un Pendik ilçesine bağlı Esenyalı Mahallesi'nde bulunan bir sokakta meydana geldi. Sokak üzerinde bulunan elektrik direğine ait kabloları bir nedenle alev almaya başladı.
.Elektrik kablosunun yanarken çıkardığı patlama sesleri sonrası mahalle sakinleri itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın tüpüyle müdahale ederek söndürdü. Yaşanan o anlar ise vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yine Adıyaman Yeşilyurt Mahallesi 3. Çevreyolu üzerinde bulunan bir elektrik direğindeki kabloların birbirine temas etmesi sonucu patlama meydana geldi. Gece saatlerinde patlayan elektrik kablolarından çıkan kıvılcımları gecenin karanlığını aydınlattı. Yanan kablolar nedeniyle olayın bulunduğu ve daha önceden karpuz satışının yapıldığı çardakta yangın çıktı. Olayı fark eden vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, patlayan elektrik kablolarına müdahale etmek istedi. Bir itfaiye eri elindeki yangın söndürme tüpüyle patlayan elektrik kablolarına müdahale ettiği esnada zor anlar yaşadı. Alev alarak yanan çardak ve elektrik kablosu itfaiye ekiplerinin müdahaleleri sonucunda söndürüldü.