Edirne'de tapu soruşturmasında 7 kişi tutuklandı
Halkalı–Kapıkule Hızlı Tren hattı güzergâhındaki arazileri de kapsayan rüşvet soruşturmasında, aralarında eski Havsa Tapu Müdürü'nün bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, arazi alım satımlarında rüşvet verildiği iddiası üzerine operasyon düzenledi. Soruşturma, Havsa ve Uzunköprü tapu müdürlüklerinde hızlı tren hattı güzergâhındaki araziler ile diğer taşınmazlara ilişkin işlemleri kapsıyor.
Operasyonda, Havsa’da görev yaparken başka bir ile atanan Tapu Müdürü İ.K.’nin yanı sıra tapu memurları ve emlakçıların da aralarında bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.
Üç şüpheliye adli kontrol
Emniyetteki işlemlerinin ardından Edirne Adliyesine sevk edilen şüphelilerden İ.K. dahil 7 kişi tutuklandı. Diğer 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.