e -Okul karne notu nasıl öğrenilir? e-Okul karne notu ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

Birçok veli ve öğrenci karne ekranında notlarının ne zaman görülebileceğini ve nasıl görüntüleyebileceklerini merak ediyor? 18 Haziran itibarıyla karne ekranı E-Okul erişime açılacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önceleri yaptığı bir söyleşide  “Buradan ilk kez duyuralım 18 Haziran - 2 Temmuz arasında karneler dijital olarak yayınlanacak. Ancak yüz yüze karne almak isteyenler 2 Temmuz’da okullardan alabilirler” dedi.


e-Okul karne notu görüntüleme ekranına okul numarası ve TC Kimlik Numarası ile ulaşmak mümkün olacak. Bu bilgilerle giriş yaptıktan sonra ekrandan ulaşılabilecek. Karne ekranı, e-Okul tarafından 18 Haziran itibariyle erişime açılacak. Peki, e-Okul karne notu nasıl görüntülenebilecek? 



 

e-OKUL KARNE NOTU NASIL GÖRÜNTÜLENEBİLECEK? 

 

Öncelikle e-Okul ekranına giriş yapılır.

Giriş yapıldıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan "e-Karne" alanına tıklanır.

Eğer tarayıcınızda Pop-Up engelleyici varsa karşınıza şu şekilde bir uyarı çıkacaktır; "e-Karne rapor sayfasını açamıyorsanız, tarayıcınız varsayılan olarak pop-up'ların ekranınızda otomatik olarak gösterilmesini engelleyebilir. Bir pop-up engellendiğinde adres çubuğunda Pop-up engellendi simgesi Pop-up engellendi olarak görünür. Burada Pop-up'lara izin vererek rapor sayfasını açabilirsiniz."

Pop-Up iznini verdikten sonra "e-Karne" alanına yeniden tıklayın.

Pop-Up ekranında açılacak olan e-Karne ekranında aldığınız belgelerinizi ve notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

 

e-okul karne nasıl açıklanır? karne notumu nasıl öğrenebilirim? karne notu ne zaman açıklanacak? e okul karne ne zaman açıklanacak? vbs girişi