E-nabız şifresi nasıl oluşturulur? Enabız kayıt için şifre oluşurma

TAKİP ET

E Nabız sistemi Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve her türlü sağlık kaydınızı 24 saat takip etmenize olanak sağlayan bir uygulamadır. Peki E Nabız kayıt şifresi nasıl oluşturulur? İşte detaylar...

Birçok sağlık hizmetine bir arada erişim sağlanmasına olanak veren E-nabız sistemine girişlerde kullanılan şifrelerin unutulması halinde gerçekleştirilmesi gereken birtakım işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler neticesinde şifreler sıfırlanabilmekte, yeni şifre belirlenebilmektedir.

E-nabız sistemi, vatandaşların muayene, tetkik ve tedavileri ile ilgili tüm verilerin depolandığı bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlık Bakanlığı kapsamında kullanılan bu sistem hem devlet hem de özel hastanelerde yapılan her türlü tedaviyi bünyesinde barındırmaktadır.

E-Nabız nasıl kullanılır?

E-Nabız sistemine e-devlet şifresi ve mobil imza ile girilebilirsiniz. e-Devlet şifresi olmayanlar ise aile hekimine başvurarak geçici şifre talep edebilirler. Bunun için e-Nabız geçici şifresinin gelmesini istediğiniz cep numarasını, aile hekimine kaydettirmeniz gerekiyor. Aile hekiminize iki şifre gelecektir. Geçici şifreyi aile hekiminize verdikten sonra e-Nabız'ı sürekli olarak kullanabilirsiniz.


E-Nabız şifremi unuttum ne yapmalıyım?


E-nabız sistemine girişlerde kullanılan şifrelerin unutulması halinde kullanıcıların aşağıdaki kısımda sıralanmış olan adımları gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

E-nabız web sitesine giriş yapılmalıdır. (https://enabiz.gov.tr)

Ana sayfada bulunan e-nabız şifreniz ile sisteme giriş yapın butonuna tıklanmalıdır.

Bu sayfa açıldıktan sonra giriş butonunun yanında “şifremi unuttum” tuşu yer almaktadır.

Bu tuşa tıklanması sonrasında sisteme kayıtlı olan cep telefonu numarası ile SMS onayı gönderilmektedir. Yeni şifrenin belirlenebilmesi için bu onay mesajı kullanılmalıdır.

Bunun için öncelikle T.C. kimlik numarası yazılmalıdır.

Sonrasında sisteme kayıtlı cep telefonu numarası girilmeli ve SMS gönder butonuna basılmalıdır.

Girilen cep telefonu numarasına gönderilen onay kodunun sisteme girilmesi lazımdır.

Onay kodunun girilmesi ile birlikte SMS olarak geçici bir e-nabız şifresi gönderilmektedir ve bu şifre ile sisteme giriş yapılmalıdır.

Geçici şifre ile sisteme giriş yapıldıktan sonra şifre değiştirilebilmektedir.


E-Nabız iletişim numarası

0312 248 51 51 numarası aranan e-nabız çağrı merkezi ile görüşülebilmektedir. İOS cihazlar için App Store ya da Android cihazlar için Google Play Store üzerinden de e-nabız uygulaması indirilebilmekte, mobil uyumlu olarak işlemler gerçekleştirilebilmektedir.

E-Nabız'dan koronavirüs testi sorgulanabilir mi?

E-nabız sistemi kapsamında pek çok farklı sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Son dönemde etkisini hissettirmeye devam eden Covid-19 virüsü salgını kapsamında gerçekleştirilen test sonuçları da sistem üzerinden sorgulanabilmektedir. Yalnızca Covid-19 test sonuçları değil diğer hastalıklarla ilgili olarak da pek çok sorgulama yapılabilmektedir.

 

e nabız şifre oluşturma e nabız şifremi unuttum e nabız şifre sıfırlama enabız şifremi unuttum enabız şifre nasıl sıfırlanır e nabız yeni şifre oluşturma e nabız