e-Nabız Covid-19 koronavirüs test sonucu öğrenme ve sorgulama ekranı

TAKİP ET

E-nabız koronavis test sonusu nasıl öğrenilir? Koronavirüs hayatımızı etkilemeye devam ederken, binlerce vatandaş test sonuçlarının e-Nabız üzerinden nasıl öğrenebileceğini merak ediyor. İşte koronavirüs (Covid-19) test sonucu öğrenme...

Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte yapılan testlerinde sayısı artıyor. Test sayısının artmasının ardından yetkililer test sonuçlarının daha hızlı şekilde bildirilmesi için sonuçların e-Nabız sistemi üzerinden öğrenilmesine ilişkin bir çalışma başlatıldı.

Bilindiği gibi e-Nabız sisteminde vatandaşlar tüm sağlık geçmişlerine ilişkin bilgileri görebiliyor. Artık e-Nabız sistemi üzerinden koronavirüs testi sonuçları da görülebilecek.




E-Nabız üzerinden koronavirüs test sonucu nasıl öğrenilir?


Koronavirüs testi yapılırken verilen barkod numarasıyla e-Nabız sisteminden test sonucu öğrenilmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra Covid-19 test sonuçları kısmına girin. Ardından açılan sayfada istenilen barkod numarasını girin ve sonucunuzu görebilirsiniz. Covid-19 test sonucunu görüntülemek için tıklayabilirsiniz
 



E-Nabız nedir, nasıl girilir?

E-Nabız sistemi vatandaşların tüm sağlık bilgilerinin yer aldığı online sistemdir. Sistemde yapılan muayenelerin hangi hastanelerde, kim tarafından yapıldığına kadar detaylı bilgiler yer alır. Sisteme e-Devlet şifresiyle giriş yapılabildiği gibi mobil imza veya e-İmza ile de giriş yapılmaktadır. E- Devlet şifresi olmayanlar Aile Hekimine cep telefonu kaydının yapılmasının ardından telefona gelen şifreyle giriş yapılabilir.

koroanvirüs test sonucu öğrenme e-nabız test sonucu öğrenme covid-19 test sonucu