Dolar karşısında en çok değer kazanan para birimi TL oldu

TAKİP ET

Piyasalar yeni haftaya hareketli başladı. TL'nin dolar karşısındaki kazancı yüzde 5.3'ü buldu. Bu Türk Lirası'nda 2 yılın en hızlı yükselişi oldu.

 Dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanı Murat Uysal'ın yerine Naci Ağbal'ın getirilmesi, ABD'de Biden'ın yarışı önde tamamlaması ve Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın Instagram’daki istifa paylaşımının ardından yeni haftaya sert düşüşle başladı. TL'nin dolar karşısındaki kazancı yüzde 5.3'ü buldu. Bu Türk Lirası'nda 2 yılın en hızlı yükselişi. Geçen cumayı 8.51 seviyesinde kapatan Dolar/TL 8.0237’ye kadar geriledi. Akşamüstü 8.11'e yükseldi. Koronavirüs aşısı konusundaki gelişmelerin de etkisiyle Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi, yüzde 3'ün üzerinde yükseldi

Kurlardaki düşüş yeni TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın "19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır" açıklaması sonrası hızlandı.