'Dirençli olduğumuzu gösterdik'

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hedeflerinin Türkiye'yi küresel tedarik zincirlerinde üst sıralara taşımak olduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu’nda, “Küresel Belirsizlik Döneminde, Yeni Olanaklar ve Çözümler: Türkiye Ekonomi Modeli” konulu panelde konuşan Nebati, Avrupa Birliği’ne, “İlişkilerimizin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmanın yolu şüphesiz katılım perspektifinin güçlendirilmesinden ve müzakerelerin canlandırılmasından geçiyor” mesajı verdi.

Salgın ve Ukrayna savaşının yarattığı olumsuzlukların Türkiye’nin Avrupa için önemini bir kez daha ortaya koyduğunun altını çizen Nebati, Türkiye’nin stratejik bir ülke olduğunu vurguladı. Nebati şöyle konuştu: “Özellikle geçtiğimiz son beş yılda AB katılım müzakere sürecimiz ve ilişkilerimizde yaşanan tıkanma, bizlerin arzu ettiği bir manzara değildir. AB’ye tam üyelik, Türkiye’nin stratejik dış politika hedefi olmaya devam etmektedir.”

EKONOMİ YAKLAŞIMI

Mevcut ekonomi modelinin Türkiye’ye özgü faktörleri ve ekonomik dinamikleri dikkate alan heterodoks bir yaklaşım sergilediğini söyleyen Nebati, “Küresel ekonomi açısından çok zorlu geçen bir dönemde Türkiye ekonomisi ne kadar dirençli olduğunu göstermiştir” diye konuştu.