DEM Parti'den Bahçeli'nin çağrısına 'hazırız' yanıtı: 'Öcalan'ın üzerindeki tecrit kesinlikle kaldırılmalıdır'

TAKİP ET

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatimoğulları Oruç, Devlet Bahçeli'nin Öcalan çıkışını destekleyerek mecliste konuşma fikrini olumlu bulduklarını açıkladı. Oruç, ayrıca DEM Parti'nin barış için 'gerekeni yapacağını' da söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Öcalan TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadesini ardından grup toplantısı düzenleyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Oruç, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Oruç, şunları söyledi:

Kürt sorununun çözüm yolu, yöntemeleri ve muhatapları bellidir. Ortadoğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da ağır tecrit altında bulunan sayın Abdullah Öcalan'dır. Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız.

Öcalan'ın üzerindeki tecritin kaldırılması için yıllardır mücadele diyoruz. Kesinlikle kaldırılmalıdır. Fiziki olarak gelsin konuşsun diyoruz. Ne konuştuğunu hep birlikte görelim. Vakit geçirilmeden acil biçimde bu konuda adım atılmalıdır. Bu konuda ne gerekirse DEM Parti olarak yapmaya hazır olduğumuzun altını bir kez daha çiziyorum.

dem parti dem parti açılımı dem parti başkanı dem parti grup toplantısı dem parti bahçeli