Cumhurbaşkanı Kararı'na göre 36 yeni fakülte kurulurken 16 fakülte kapandı

TAKİP ET

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre 36 yeni fakülte kurulurken 16 fakülte kapandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre 36 yeni fakülte kurulurken 16 fakülte kapandı.

Yeni kurulan fakülteler, "Bingöl Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Hakkari Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Iğdır Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Trabzon Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İnsanlık Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, 19 Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İnsan Bilimleri ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi, Aydın Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Fen Fakültesi” şeklinde açıklandı.

Söz konusu kararla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne bağlı Teknoloji Fakültesi kapatılırken, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversiteleri'ne bağlı Fen Edebiyat Fakülteleri kapatıldı. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi de kapatıldı.

15 ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDE YENİ ENSTİTÜ, FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL KURULDU

Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması ile kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bingöl Üniversitesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Eskişehir Teknik Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde Deprem Teknolojileri Enstitüsü, Hakkari Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Turizm Fakültesi, Iğdır Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, İstanbul Bilgi Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesinde Bilim Tarihi Enstitüsü, İstinye Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Marmara Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu, Nişantaşı Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Trabzon Üniversitesinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Yıldız Teknik Üniversitesinde Temiz Enerji Teknolojileri Enstitüsü kuruldu.
 

7 ÜNİVERSİTEDE ENSTİTÜ, FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL KAPATILDI

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesindeki Teknoloji Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesindeki Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Iğdır Üniversitesindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, İstanbul Bilgi Üniversitesindeki Sivil Havacılık, Spor Bilimleri ve Teknolojisi, Turizm ve Otelcilik ile Uygulamalı Bilimler yüksekokulları, İstinye Üniversitesindeki Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri, Marmara Üniversitesindeki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Nişantaşı Üniversitesindeki Sağlık Bilimleri Yüksekokulu kapatıldı.

Çukurova Üniversitesi Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun adı "Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu", Kilis 7 Aralık Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin adı "İlahiyat Fakültesi" ve Kilis 7 Aralık Muallim Rıfat Eğitim Fakültesinin adı "Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi" olarak değiştirildi.

yeni fakülteler yeni fakülteler kuruldu yeni fakülteler açıldı yeni açılan fakülteler 2021 yeni açılan fakülteler 2022 yeni açılan fakülteler 2022 kapatılan fakülteler