Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşından sonra enflasyon hızla düşecek

TAKİP ET

SON DAKİKA HABERİ: Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor. Cumhurbaşkanı, enflasyonla mücadeleye ilişkin, "Enflasyon hala en ciddi sorunumuz olmayı sürdürüyor. İnşallah yılbaşından sonra enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahit olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda yaptı.

Erdoğan, konuşmasında "Yunanistan ne siyasi ne ekonomik ne askeri bakımdan bizim dengimiz olmadığı için muhatabımız değildir." ifadelerini kullandı.

Büyüme rakamlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazlayla büyüme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Programına uygun devam ettiğimizin işaretidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon rakamlarına ilişkin, "Önce 40'lı, ardından 30'lu, yıl sonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program sonunda milli geliri 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.