Cumhurbaşkanı Erdoğan: KIZILELMA 2023'ün sonuna doğru seri üretime geçecek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Savunmada yerlilik oranının yüzde 20'den 80'e çıktığını anımsatan Erdoğan, "Şimdi bir de KIZILELMA geliyor. İnşallah 2023'ün sonuna doğru seri üretime geçmiş olacak" sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu Kongre Merkezi'nde partisinin Konya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasına salondakileri selamlayarak başlayan Erdoğan, "Şehre geldiğimiz andan itibaren bizleri hasretle bağrına basan tüm kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Hazreti Mevlana'nın şehri, medeniyetimizin göz bebeği, güzel Konya'da bir kez daha sizlerle birlikte olmanın memnuniyetini duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Konya'nın sanayisi, tarımı ve turizmiyle göz doldurduğunu belirten Erdoğan, Konya'nın sadece belediye hizmetlerinde, kamu ve özel sektör yatırımlarında değil aynı zamanda uluslararası spor etkinliklerinde de ön plana çıktığını söyledi.

Ağustos ayında gerçekleştirilen 5. İslami Dayanışma Oyunları'na Konya'nın başarıyla ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, Konya'nın 54 farklı ülkeden binlerce sporcuyu, takımı ve spor severi misafir ettiğini belirtti.

Çatışmanın, nefretin tırmandığı bir dönemde bu oyunlar münasebetiyle Konya'dan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verildiğini bildiren Erdoğan, "Ekim ayı sonunda Konya'da Dünya Karate Şampiyonası düzenlendi. Genç karatecilerimizin 12 madalya kazanarak göğsümüzü kabarttığı bu etkinlik de son derece başarılı geçti. Sizlerin şahsında tüm Konyalı kardeşlerimi misafirperverlikleri ve başarılı ev sahiplikleri dolayısıyla yürekten tebrik ediyorum" diye konuştu.