Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapacağız

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Ülkemizde düzenlenecek en büyük bilimsel etkinlik olan Uluslararası Uzay Kongresi'nin 77.sine 2026 yılında Antalya'da ev sahipliği yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 16.50'de başlamıştı. Toplantı 3 saat 50 dakika sürdü.
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları aktardı:
"Ülkemizde düzenlenecek en büyük bilimsel etkinlik olan Uluslararası Uzay Kongresi’nin 77.sine 2026 yılında Antalya’da ev sahipliği yapacağız.

Yaşadığımız enflasyon daha doğrusu rasyonel olgularla bağlarını tamamen koparmış hayat pahalılığı sıkıntısını çözmek için özgün ve akılcı politikalara dayalı bir yol izliyoruz.

Ülkemizi, kronik baş ağrısı olan faiz, kur, enflasyon üçgenine sıkıştırma gayretlerini bir kez daha boşa çıkartmakta kararlıyız. Aldığımız tedbirler sayesinde otomotiv piyasasında spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Benzer bir uygulamayı gayrimenkul piyasasında devreye alıyoruz. Piyasanın dengesini bozan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz.

Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapma kararı aldık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası emeklilere müjde verdi. 

Emeklilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini, gerekli talimatları verdiğini hatırlatan Erdoğan, emeklileri rahatlatacak yeni bir karar aldıklarını söyledi. 

Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak." dedi. 

Yılbaşında emeklilerin durumunun tekrar gözden geçirileceğini söyleyen Erdoğan, her türlü fedakarlığı sergileyeceklerinin altını çizdi.

"HAYAT PAHALILIĞI SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ"

Hayat pahalılığı soununu çözmek için adımlar atıyoruz. Öncelikle üzerimize düşenleri eksiksiz bir şekilde yapmaya çalışıyoruz.

Fahiş fiyat sorunun artık sonuna geldiğimizi gözlemliyoruz.

Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim ve cari fazla ile büyütme hedefimizden asla şaşmıyoruz.

Otomotiv sektörü ile ilgili getirdiğimiz pazarlama, satış ilan sınırlmalarının etkisi giderek daha fazla hissediliyor.

Konut sektöründe haksız fiyat yükselten firmalar bunun bedelini ağır para cezasıyla ödeyecek.

Tüketicilerimizi korumak için aldatıcı reklam yapan firmalar ile, etiketi ile kasası arasında fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde de hassasiyet ile duruyoruz.

emekli maaşı emekli emeklilik emekli zammı emekli maaşı zammı