Cumhurbaşkanı Erdoğan 48 ilin belediye başkan adaylarını açıklıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

Partimizi ve ittifakımızı 31 Mart 2024 seçimlerinde belediye başkan adayı olarak temsil edecek isimlerin bir kısmını daha açıklayacağımız toplantıya teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi 7 Ocak'ta İstanbul'da 26 büyükşehir ve il belediye başkan adayımızın ismini milletimizle paylaştık. Bugün de büyükşehirlerimizin diğer kalanlarını ve il belediye başkan adaylarımızı açıklıyoruz. Adaylarımızı şimdiden tebrik ediyor kendilerine seçim çalışmalarında ve daha sonrasında şehirlerimize verecekleri hizmetlerde başarılar diliyorum.

Böylece Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı ilan etmiş oluyoruz. Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını da yapacağız. Kimi şehirlere bizzat giderek kimi şehirlere ise genel başkan yardımcılarımızı göndererek ilçe başkan adaylarımızın tanıtımını kısa sürede tamamlayacağız.

Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı'nda olan belediyeleri tekrar ezici oranlarda kazanma yanında muhalefetin elindeki şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır. Bunun için milletimizin her adımında, her anında hep yanında olacak tüm gönlü ve zihni ile kendini şehirlerine adayacak belediye başkanları ile seçimlere hazırlanıyoruz. İnşallah 30 Ocak'ta da seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız. Bilindiği gibi seçim takvimine göre aday listelerinin en geç 20 Şubat'ta seçim kurullarına verilmesi gerekiyor. Niyetimiz 20 Şubat'a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitirerek tüm vaktimizi ve enerjimizi seçim kampanyamıza teşrif etmektir.  

Ayrıntılar gelecek...

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI LİSTESİ 2024

 

Artvin – Mehmet Kocatepe

Aydın – Mustafa Savaş

Balıkesir – Yücel Yılmaz

Bingöl – Erdal Arıkan

Bitlis – Nesrullah Tanğlay

Bursa – Alinur Aktaş

Çanakkale – Jülide İskenderoğlu

Çankırı – Hüseyin Filiz

Denizli – Osman Zolan

Düzce – Faruk Özlü

Edirne – Belgin İba

Elazığ – Şahin Şerifoğulları

Erzurum – Mehmet Sekmen

Eskişehir – Nebi Hatipoğlu

Giresun – Aytekin Şenlikoğlu

Isparta – Şükrü Başdeğirmen

İstanbul – Murat Kurum

Kastamonu – Tahsin Babas

Kocaeli – Tahir Büyükakın

Muğla – Aydın Ayaydın

Ordu – Mehmet Hilmi Güler

Rize – Rahmi Metin

Samsun – Halit Doğan

Sinop – Yakup Üçüncüoğlu

Tokat – Eyüp Eroğlu

Yalova – Mustafa Tutuk

ak parti adayları ak parti adayları 2024 ak parti adayları ilçe ak parti adayları ankara ak parti adayları adana