Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik: Bu şartlar altında NATO'ya üyelikler gerçekleşmez

TAKİP ET

PKK/YPG destekçilerinin İsveç'in başkenti Stockholm'de belediye binası önündeki gösterisine ilişkin Sputnik'e açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik, 'Bu şartlar altında NATO'ya üyelikleri tabii ki gerçekleşmez' dedi.

Sputnik Türkiye'de Turan Salcı imazası ile yayınlanan haberde, NATO’ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya’nın bu konuda Türkiye’nin bazı şartlarını yerine getirmesi gerekiyor.

NATO müttefiki olacak ülkelerin PKK/YPG ve FETÖ gibi örgütler ile ilişkisini kesmesini şart koşan Türkiye, 28 Haziran 2022’de Madrid’de gerçekleştirilen NATO zirvesinde iki ülke ile birtakım taahhütlerin bulunduğu bir anlaşma imzaladı. Türkiye öte yandan bu ülkedeki bazı isimlerin de iadesini talep etti.

Ancak geçen zaman içinde İsveç ve Finlandiya’dan hem beklenen adımlar tam anlamıyla gelmedi hem de bu ülkelerden Türkiye aleyhine görüntüler gelmeye devam ediyor.

Son olarak İsveç'in başkenti Stokholm'de PKK/YPG destekçileri belediye binası önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kuklasını ayaklarından asılı şekilde astı. Bu eyleme İsveç polisinin müdahale etmediği görüldü.

Türkiye bu duruma en üst düzeyde tepki gösterirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının şikayeti üzerine İsveç'teki gösteriye ilişkin soruşturma başlattı.