Cumhur İttifakı adayı Celil Çolak:Nilüfer gerçek belediyecilikle tanışacak

TAKİP ET

Cumhur İttifakı AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Harita Mühendisi Celil Çolak Bursa Platformu Derneği'ni ziyaret ederek çalışmalarını anlattı. Çolak, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle seçim çalışmalarına hız verdiklerini belirtip, Bursa için önemli çalışmalar yapan Bursa Platformu Derneği'ni de bu kapsamda ziyaret ederek projelerini anlatmak istediklerini söyledi.

Bursa Platformu Derneği’nin Nilüfer Ticaret Merkezi’ndeki dernek binasında ziyaret eden Celil Çolak, Dernek Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Resul Yiğit, Suat Gülçimen, Ferudun Baykara, Sefa Özdoğan, Mehmet Uğur Özdeniz, Ertuğrul Çelik ile Danışma Kurulu Üyesi İbrahim Çoban’ın hazır bulunduğu toplantıda sivil toplum kuruluşlarının demokrasilerde çok önemli bir yere sahip olduğunu ve bu yönleri ülke ve kent yöneticilerine rehberlik ettiklerini söyledi. Bursa Platformu’nun bugüne kadar ilkeli duruşunu ve Bursa için yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Çolak, “Buradaki arkadaşlarımız ile geçmişte farklı platformlarda ortak çalışmalara imza attık. Bursa’da yaşayan herkesi Bursalı kabul eden, Bursa’da kentlilik bilincinin oluşması ve bu kente aidiyet duygusunun gelişmesi için çaba harcayan Bursa Platformu Derneği’nin çalışmalarını önemsiyorum” dedi.

“Hedefimiz Nilüfer’i hizmetle tanıştırmak”

Nilüfer’de AK Parti İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği yaptığı dönemde doğru yapılan her şeyi desteklediğini ancak yanlışların da karşısında durduğunu söyleyen Celil Çolak, “Maalesef Bursa’nın gözbebeği olması gereken Nilüfer yanlış yönetim anlayışlı yüzünden sürekli geriye gidiyor. Sonradan gelişen bir ilçe olduğu halde, hatalı imar uygulamaları yüzünden hızla varoşlaşıyor. En son imara açılan yerlerimizden bir olan Balat’ın ana caddesinde daracık kaldırımlar, yetersiz otoparkları ile öne çıkıyor. Nilüfer sadece Özlüce Bulvarı’ndan ibaret değil. Ara sokaklara girdiğimizde yanlış uygulamalar daha da belirginleşiyor. İlçemiz yeşile hasret, belediyenin spor salonlar, parklar yetersiz. Yeşil alanlar katledilmiş durumda. Biz Nilüfer’i gerçek belediyecilikle tanıştırmak için yola çıktık. Nilüfer için vizyon projeler hazırladık. Önce hataları düzeltecek, sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ederek, ortak aklı kullanarak, ilçemizi çok ileri bir seviyeye taşıyacağız. Nilüferliler bizi tanıyor, neler yapabileceğimiz biliyor. Dolaştığımız her yerde bize büyük bir teveccüh var. Nilüfer halkı yanlışlardan bezmiş, sorumsuz yönetimlerden bıkmış. Az önce de söylediğim gibi Nilüfer’i sivil toplum kuruluşları ile birlikte, Nilüferliler ile birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

“Kapımız her kese açık”

Bursa Platformu Derneği Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı Bursa’da doğan ve doyan diye ayırmadan bu şehirde herkesi kucaklayan bir anlayışa sahip olduklarını söyledi. “Bursa’da Bursalıların derneği olsun” diye yola çıktıklarını, Bursalılık bilincini oluşturmak, aidiyet duygusunu geliştirmek için çalıştıklarını söyleyen Kavurmacı, Bursa’da yaşayan herkesin, nerede doğarsa doğsun, ailesi nereden göç ederse etsin, “Nerelisin?” diye sorulduğunda, “Bursalıyım” demesi için çalıştıkları söyledi. Kavurmacı şöyle konuştu:

“Elbette köklerimiz farklı coğrafyalara uzansa bile bu şehirde yaşıyoruz. Hızlı göç alan Bursa’da kentleşme adına geçmişte yapılan hataların yol açtığı sorunların ceremesini birlikte çekiyoruz. ‘Bursa için bir şeyler yapmalıyız’ diyerek çıktığımız bu yolda kapımızı ve gönlümüz herkese açtık. Hiçbir siyasi parti ile doğrudan bağımız yok. Gelen herkese kapımıza da gönlümüz de açıyoruz. Bursa için çalışan herkese her türlü proje desteği vermeye hazırız. Burada danışma kurallarımız ile birlikte projeler üretip kent yöneticilerimize sunuyoruz. Uygulama aşamalarında da destek veriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız genişletilmiş toplantılarda projelerimiz kamuoyu ve kent yöneticileri ile paylaştık. Buna devam ediyoruz. Bizi ziyaret edenlere de projelerimiz sunuyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz”

Yapılan konuşmaların ardından Dernek Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı hazırladıkları, “Bursa Raporu” adlı çalışmayı Celil Çolak’a sunarken, Celil Çolak da raporu inceleyip seçilmesi halinde büyük emekle hazırlanan projelerin uygulanması için birlikte çalışmak istediğini kaydetti.

bursa Celil Çolak ak parti bursa Nilüfer gerçek belediyecilik