Citroen'in o modellerinde ölümcül hata! Hepsi geri çağrıldı

TAKİP ET

Türkiye'de satılan Citroen C3 ve DS3 modellerindeki hava yastıklarının ölümcül sorun nedeniyle geri çağırıldı. Firma, Türkiye'de bu araçları kullananların derhal araçlarını garaja çekip servislerden değişim randevusu istemeleri uyarısı yaptı.

2009 ve 2016 yılları arasında üretilen ve Türkiye'de de satılan Citroen'in C3 ve DS3 modellerinde kullanılan "Takata" marka hava yastıklarında tespit edilen sorun nedeniyle geri çağırma kampanyası başlattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, araçların sahipleri bu sraçları kullanmayı derhal bırakıp ve dehal yetkili servislerinden birinde hava yastıklarını değiştirmek için randevu almalı.

HAVA YASTIKLARI KUSURLU

Söz konusu araçlarda kullanılan Takata üretimi hava yastıklarının kimyasal bileşenlerinin, özellikle sıcak ve nemli hava koşullarına maruz kaldığında zamanla bozulabildiği bildirildi. Olası bir kaza durumunda, hava yastığı komprösörünün patlayabileceği, ve ciddi yaralanmalara veya ölüme sebebiyet vereceğini uyarsı yapıldı.