Çin'de 6,8 deprem!

TAKİP ET

Çin'in Sichuan eyaletinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından en az 65 kişinin öldüğü açıklandı. Bölgedeki artçı sarsıntıların sürdüğü belirtilirken en az 12 kişinin kayıp olduğu ve enkaz altındaki arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Çin devlet televizyonu CCTV'ye göre, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletini vuran depremden sonra en az 65 kişinin öldüğü doğrulandı.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu'nun (USGS) Sichuan'ın başkenti Chengdu'nun güneybatısındaki bölgeyi salladığı 6,8 büyüklüğünde bir depremden bir gün sonra devlet medyası, artçı sarsıntıların hala devam ettiğini bildirdi.

Bununla birlikte depremde şimdiye kadar 248 yaralandığı ve en az 12 kişinin kaybolduğu belirtildi. USGS, depremin merkez üssünün yaklaşık 100 bin  kişilik bir şehir olan Kangding'in 43 kilometre güneydoğusunda olduğunu aktardı. Depremin ardından çevre bölgelerde bir milyondan fazla sakinin orta derecede sarsıntı yaşadığı tahmin ediliyor.