Çikolata üreticisi Patiswiss sosyal medyada 'küflü çikolata' paylaşımı yüzünden krizde

TAKİP ET

Bir tüketicinin paylaştığı küflü çikolatalara yanıt veren Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, "Karşında biz ve dev Migros var" demişti. Tepkilere neden olan yanıt sonrası paylaşımlarını silen Tunaoğlu'nun ürünleri market raflarından ve internet sitesinden kaldırdı.

Ankara merkezli çikolata üreticisi Patiswiss, sosyal medyada yaşanan bir 'küflü çikolata' paylaşımı sonucunda büyük bir krizle karşı karşıya kaldı. Şirketin yönetim kurulu başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun, bahsi geçen paylaşımı yapan kullanıcıya, “Karşında dev Migros ve biz varız” ifadelerini kullanmıştı. Bununla birlikte Tunaoğlu'nun marka karalama davası açacağını ima ettiği sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaları büyük yankı bulmuştu.

Sosyal medyada geniş çapta eleştiriler alan Tunaoğlu, tepkilerin büyümesi üzerine söz konusu paylaşımını sildi. Karar'da yer alan habere göre; yaşanan bu gelişmelerin ardından, Türkiye’nin önde gelen perakende zincirleri Patiswiss markalı ürünleri hem raflardan hem de mobil uygulamasından kaldırma kararı aldı.

Patiswiss olayı ne? Ne olmuştu?

İş dünyasını bir araya getiren sosyal medya platformunda da benzer bir olay yaşandı. Marketten aldığı çikolatanın beyazlaştığını ve küflendiğini fark eden bir kullanıcı söz konusu ürünün fotoğraflarını da hesabından paylaştı.

Linkedin üzerinde bir kullanıcının Patiswiss çikolata hakkında yazdığı; “Bir heves aldığım kahve eşikçilerime bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine daha var. Muhtemelen tedarik zincirinde muhafaza koşullarında bir problem var.”

Satın aldığı çikolata markası Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu nu etiketleyen kullanıcı hiç beklemediği bir yanıtla karşılaştı. Tunaoğlu, "Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de linkedinde paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin" dedi.

MİGROS ÖNLEM AMACIYLA BÜTÜN PATISWISS ÇİKOLATALARI RAFLARDAN TOPLATTI

Migros olayın sosyal medyada patlamasının hemen ardından market raflarından ve mobil uygulamadan bütün Patiswiss çikolatalarını kaldırdı… Migros’un ardından Carrefour da Patiswiss ürünlerini raflardan ve internet sitesinden kaldırdı.

FİRMANIN RESMİ HESABINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Daha sonra markadan yapılan açıklamada, "Patiswiss markası olarak ürünlerimizin raf ömrü boyunca taze ve sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Farklı etkenlerden kaynaklı oluşan ürün sıkıntılarında müşteri hizmetleri ve ilgili departmanlarımız ile tüm detayları inceleyerek çözüme ulaştırıyoruz. Her geri bildirimi, ürünlerimizi geliştirmek için bir fırsat olarak görüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, markasının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

patiswiss patiswiss çikolata patiswiss kimin patiswiss ceo patiswiss sahibi