☰
✕

CHP'nin 76. Adalet Mitingi Edirne'de: Özgür Özel'den "Erken Seçim" ve "İktidar" Mesajı

TAKİP ET

CHP'nin İBB'nin tutuklu Başkanı Ekrem İmamoğlu'na özgürlük ve erken seçim talebiyle başlattığı "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 76'ncısı Edirne Saraçlar Caddesi'nde gerçekleştirildi. CHP Lideri Özgür Özel, hükümetin ekonomi ve tarım politikalarını eleştirirken, "İktidar icazeti dışarıdan değil, milletten alınır. Sandıkta hesap soracağız" dedi

Edirne Saraçlar Caddesi’ni dolduran binlerce vatandaşa seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitinge Fatih Sultan Mehmet ve Mimar Sinan vurgusuyla başladı. Özel, Edirne’nin Türkiye ekonomisinden ve ihracatından hak ettiği payı alamadığını belirterek, kentin gençlerinin işsizlik nedeniyle göç etmek zorunda kaldığını vurguladı.

"Edirne Vergide Kepçe, Hizmette Çay Kaşığı Alıyor" Özel, Edirne'den toplanan vergi ile kente yapılan yatırım arasındaki dengesizliğe dikkat çekerek şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti devleti buradan yılda 26 milyar lira vergi alıyor ama 10 milyar lira hizmet yapıyor. Halkalı-Kapıkule hızlı trenini sürekli erteliyorlar. AK Parti bütün yollar duble oldu diyor ancak Edirne-Lalapaşa uluslararası yolu hala duble değil. Selimiye Camii’ni perişan ettiler; güya muhafazakar siyasetçiler ama Mimar Sinan’ın emanetini muhafaza edemiyorlar."

Tarım ve Ekonomi Eleştirisi: "Çiftçi Perişan, Mazot El Yakıyor"

Trakya’nın tarımsal potansiyelinin kuraklık ve yetersiz desteklerle yok edildiğini savunan Özel, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) çiftçinin arkasında durmadığını ifade etti.

Mazot ve Buğday Hesabı: "AK Parti gelmeden önce 1 kilo buğdayla 1 litre mazot alınıyordu, şimdi 1 litre mazot için 6 kilo buğday satmak gerekiyor."

TARSİM Çıkışı: "Parayı alırken zevkle sayıyorlar, kuraklık vurunca çiftçiye ödeme yaparken imtina ediyorlar. TARSİM çiftçiye dost olacak, yoksa karşısında beni bulur."

Ciğer Endeksi: "Geçen sene bir asgari ücretle 92 porsiyon Edirne ciğeri alınırken, bu sene 55 porsiyona düştü. Bir yılda 37 porsiyon kayıp var."

"Türkiye Şirket Gibi Değil, 'Kara Düzen' İle Yönetiliyor"

Hükümetin yönetim anlayışını "KADAŞ" (Kara Düzen Anonim Şirketi) olarak tanımlayan Özel, "Kabinede her bakanın kendi sektörüyle ilgili şirketi var. Türkiye yoksullukta, enflasyonda ve eşitsizlikte Avrupa birincisi oldu. Bu AK Parti'nin kara madalyasıdır" dedi. Vergide adaletsizlik olduğunu savunan Özel, iktidara geldiklerinde vergiyi tabana değil tavana yayacaklarını, çok kazanandan çok alacaklarını vaat etti.

İmamoğlu’ndan Silivri Mektubu: "Hiçbir Güç Milletten Üstün Değildir"

Mitingde, Silivri Cezaevi'nde bulunan Ekrem İmamoğlu’nun gönderdiği mektup da okundu. İmamoğlu mektubunda, "Hukukun ve demokrasinin sınırları ihlal edilirse ülkenin dış sınırları da tehlikeye girer. Bu iktidar milletin tahammül sınırlarını aşmıştır. Günü gelecek, aziz millet sandık başında 'önce adalet' diyecek" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den Erdoğan'a "Hodri Meydan"

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Özgür Özel, "Adayımı yanımda, sandığı önümde istiyorum" kampanyasının 25 milyon imzayı geçtiğini belirterek şu çağrıyı yaptı: "Cesaretin varsa çık karşımıza. Milletten kaçarak kurtulamazsın. Biz iktidara geldiğimizde en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek. Çiftçi mazotu ÖTV’siz ve KDV’siz alacak. Bu kara düzeni milletle beraber değiştireceğiz."

Sıkça Sorulan Sorular (FAQ)

CHP’nin Edirne mitinginin ana teması neydi? Miting, "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" temasıyla, Ekrem İmamoğlu’na özgürlük ve erken seçim talebiyle düzenlendi.

Özgür Özel tarım konusunda hangi vaatlerde bulundu? Çiftçinin mazotu ÖTV’siz ve KDV’siz alacağını, TMO’nun çiftçiyi mağdur etmeyeceğini ve tarımsal borçların faizlerinin silineceğini vaat etti.

Ekrem İmamoğlu mitinge katıldı mı? İmamoğlu Silivri Cezaevi'nde tutuklu olduğu için mitinge katılamadı ancak gönderdiği mektup meydanda okundu.

Mitingde ekonomiyle ilgili hangi veriler paylaşıldı? Özellikle "Edirne ciğeri" üzerinden satın alma gücü kaybı vurgulandı ve asgari ücretin altın karşısındaki değer kaybı hesaplamaları paylaşıldı.

chp izmir il başkanlığı chp kurultay chp son dakika chp mitingi bugün nerede yapılacak chp edirne mitingi