CHP Genel Merkezi Tunç Soyer'in yeni dönem adaylığı için ne düşünüyor?

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yeni dönem için adaylığını ilan etmesi üzerine, TV100'de yayınlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk olan Gazeteci Bahar Feyzan'ın Soyer'in adaylığının Genel Merkez tarafından desteklenmediği yönündeki iddiaları asılsız çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeni dönem için adaylığını iddia etmesinin ardından Tunç Soyer’in arkasında destek olmadığını iddia eden Gazeteci Bahar Feyzan’ın Kaynaklarının güvenilir olmadığı ortaya çıktı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde tüm siyasi partilerde yeni dönem için kimlerin aday olacağı merakla bekleniyor

Yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisinde ilk aday geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklandı. Kılıçdaroğlu’nun Aydın ziyaretinde mevcut Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu yeni dönem için ilan etmesinin ardından Genel Başkanlık için adı geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeni dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklaması ardından Kılıçdaroğlu tarafından Çerçioğlu’nun adaylığının ilan edilmesi ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yeni dönemde devam etmek istediğini bildirmişti.

CHP’nin kalesi olan İzmir’de 5 yıldır çok başarılı bir belediye başkanlığı yapan Tunç Sıyer de bu kervana katılarak “Yeni dönemde yeniden aday olmak istiyorum” dedi. Soyer’in bu açıklaması İzmir siyasetinde büyük destek görürken Genel Merkez düzeyinde de olumlu karşılandı.

Bu gelişmeler yaşanırken 3 gün önce TV100 ekranlarında yayınlanan Kübra Par’la Farklı Açılar programına konuk olan Gazeteci Bahar Feyzan’ın açıklamaları ise şaşkınlığa yol açtı. Hiçbir bilgiye dayanmadan ve ne amaca hizmet ettiği belli olmadan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylığı Genel Merkezce erken bulundu” demesi Kübra Par tarafından da hayretle karşılandı. Par’ın “Bu bilgiye nereden ulaştınız? Teyitli bilgi mi?” şeklindeki sorularına kekeleyerek cevap veren Feyzan programın ilerleyen dakikalarında, “Bunlar benim edindiğim kulis bilgileri, tam teyit edemedim” şeklinde konuşarak iddiasından geri adım attı.

Öte yandan 4,5 yılı aşkın süredir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Tunç Soyer; Harmandalı çöplüğü, metro projesi, körfez arıtma tesisi gibi İzmir’in gelecek vizyonunu değiştirecek çok sayıda önemli projesi iktidar tarafından bilinçli bir şekilde geciktirildiği halde mevcut olanakları zorlayarak kente hizmet etmek için büyük bir çaba harcıyor. Başkan Soyer’in İzmirliler nezdinde de çok sevildiği biliniyor. Kentte 7’den 70’e herkesin kalbine dokunacak çalışmalar yapan ve gittiği her ortamda büyük bir coşkuyla karşılanan Başkan Soyer kentin gelecek 50 yılının vizyonunu ortaya koyan çok önemli projeleri bir bir hayata geçiriyor. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla kentin en ücra noktalarına kadar hizmet götürüyor. Bu çalışmaları yapılan kamuoyu araştırmalarına da yansıyan Tunç Soyer başta parti meclisi üyeleri olmak üzere Genel Merkezde de destek görüyor ve yeni dönem de tekrar aday olarak mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yüksek bir oy oranıyla iş başına gelmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

tunç soyer tunç soyer kimdir tunç soyer twitter #izmir izmir son dalika kemal kılıçdaroğlu chp kübra par farklı açılar tv100 ekrem imamoğlu mansur yavaş özlem çerçioğlu aydın istanbul ankara