CHP'den ilk açıklama Lale Karabıyık'tan geldi

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, gündemi sarsan CHP Bursa Örgütü'ndeki taciz iddiaları ile ilgili konuştu: "CHP Genel Merkezi detaylı bir rapor istedi. Konu araştırılacak ve gereği yapılacak!"

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular'ın 17 yaşındaki bir kıza watsaptan tacizde bulunduğu iddiası ülke kamuoyunun gündemine otururken, olayla ilgili Lodos Haber'den Özlem Yağmur'a açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, "CHP Genel Merkezi, Bursa İl Başkanlığı'ndan ayrıntılı bir rapor hazırlamasını istedi. Konu araştırılacak ve gereği yapılacak" dedi.

Söz konusu taciz iddiasını yakın bir zamanda öğrendiğini ve şoke olduğunu söyleyen Lale Karabıyık, şunları söyledi:
"Ne benim bir kadın olarak, ne de CHP Genel Merkez Yönetimi'nin böylesi bir iddia karşısında duyarsız kalmamız söz konusu dahi olamaz. CHP Genel Merkezi hem İl Başkanlığı'ndan hem  de, İl Disiplin Kurulu üyelerinden iddialarla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlamasını istedi. Konu araştırılacak ve gereği en kısa zamanda yapılacak."

Öte yandan, "Bahse konu taciz iddiasını önceden bildiği, ancak örtbas edilmesi için gayret gösterdiği" yönündeki iddiaların doğruluk değeri taşımadığını vurgulayan Karabıyık, "Ben bir kadın ve anneyim. Böyle bir iddiayı duyup, üzerini kapatma yoluna gidebilir miyim? Böyle korkunç bir yaklaşımım olabilir mi? Olayı öğrendiğim andan itibaren, iç  yüzünün aydınlatılması için gerekli çalışmayı başlattım" diye konuştu.

lale karabıyık chp osmangazi taciz