Buzdolabı soğutmuyor neden olabilir? Buzdolabı neden soğutmaz?

TAKİP ET

Buzdolabı özellikle yaz aylarında hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Pek çok yiyeceğimizi buzdolabında saklıyoruz. Aniden bozulması, soğutmaması ise bizi sıkıntılı bir duruma sokacaktır. Peki, buzdolabı neden soğutmuyor? Neden olabilir? Buzdolabı neden soğutmaz işte yanıtı...

Buzdolabı evimizdeki yiyecek ve içeceklerin bozulmasını engelleyen ve onları taze kalmasını sağlayan evimizin en önemli eşyasıdır. Ancak zaman zaman buzdolaplarında arızalar meydana gelebilir. Bu arızalardan biri de buzdolabının soğutmamasıdır. Buzdolabı yiyecekleri soğutmayınca ürünler kısa süre içerisinde buozulabilir.

Buzdolabında su kanalları mevcuttur. Su kanalları tıkandığında bu sorun ortaya çıkabilir.r. Buzdolabı kapağının urun süreli açık kalma durumunda bu sorun meydana gelebilir. Uzun süreli elektrik kesintisi de soğutmayı engelleyebilir. Buzdolabı sıcaklık ayarının düşüşe geçmiş olması da bu sorunun sebeplerinden biri olabilir ve bu ayarın yükselmesi ile düzelebilen bir durumdur. Buzdolabının arkasında bulunan kompresörün çalışmıyor olmasından kaynaklanıyor olabileceği ihtimaller arasındadır. Buzdolabı soğutmama problemi fanın sebep olduğu sorunlardan kaynaklıda olabilir. Buzdolabının soğutmama nedenleri arasında birçok sebep bulunur. Fakat bazen ise çok bu durum çok önemli sebeplerden kaynaklanmaz ve kendiliğinden bir süre sonra düzelmeye başlar. Buzdolabı neden soğutmuyor konusu ile ilgili daha detaylı bilgileri sizler için derledik.

 

 

Buzdolabının soğutmama nedenleri

 

Yaşamımızın olmazsa olmaz eşyalarından olan buzdolapları bazı zamanlarda arıza durumuna geçebilmektedir ve soğutmayabilir. Buzdolabının birçok soğutmama nedeni bulunur. İşte buzdolabının soğutmama nedenleri aşağıdaki gibidir

 

Buzdolabında bulunan su kanallarının tıkanması sebebi ile bu sorun meydana gelebilir

Buzdolabının arka kısmında bulunan kompresör denen cihazın arızalanmış olmasından kaynaklanabilir

Fandan kaynaklanan bir sorun olabilir

Buzdolabında bulunan rezidanslarda yanma meydana gelmiş olabilir

Buzdolabında bulunan boruların yıpranmış ya da tıkanmış olabilmesi ihtimali vardır.

Mekanik timerin arızalanmış olabilmesi

Kartta meydana gelen arızalanmadan kaynaklanabilir

Buzdolabının kapaklarının uzun süre açık kalmış olması

Elektriklerin uzun süre olmaması

Buzdolabının sıcak ve soğuk ayarlarından kaynaklanabilmektedir

Buzdolabının sıcağa yakın ortamda örneğin ocağın yakınında duruyor olması

Freon gazının kanallardan sızma ihtimalinin olması

 

 

Buzdolabı soğutmuyorsa ne yapılır?

 

Buzdolabı soğurmuyorsa ne yapılmalı Bu sorun ile karşılaşanlar tarafından merak edilen bir konudur. Buzdolabınız soğutmuyorsa öncelikle buzdolabında bulunan ısı ayarını bir tık yükseltin ve dolabınızın açma kapama düğmesine basın. Sorun düzelmedi ise bir uzmana başvurmanız gerekmektedir. Çünkü diğer problemleri kendiniz evde çözeme ulaştıramazsınız.

 

Buzdolabı soğutmuyor ise, dikkat edilmesi gerekenler

Buzdolabı soğutmaması çoğu zaman uzman kişiler tarafından çözüme ulaştırılsa da bazı zamanlar sorun önemli bir sebepten kaynaklanmıyor olabilir. Buzdolabı soğutmuyor ise dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekildedir:

 

Öncelikle buzdolabının içerisinde bulunan gıdaların tümünü dışarı çıkartın

Buzdolabınızın fişini çekin ve 4-5 saat kadar bu şekilde beklemesini sağlayın

Buzdolabının lastiklerini ve kapaklarını inceleyin. Eskimemiş ve hasar görmemiş olması gerekmektedir

Tekrar buzdolabının fişini takın. Sorun çözülmemiş ve hala devam ediyor ise sorun fandan kaynaklı bir arıza olabilir. Bunu için ise uzman kişinin buzdolabını görmesi şarttır.

buzdolabı soğutmuyor buzdolabı neden soğutmaz arçelik buzdolabı soğutmuyor beko buzdolabı soğutmuyor buzdolabı arıza buzdolabı arıza çözümleri buzdolabı sıcaklık uyarısı