BUSKİ asılsız iddiaları yalanladı

TAKİP ET

Bursa'da şebeke suyunun ishal ve istifraya neden olduğu iddiaları üzerine BUSKİ açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, şebeke suyu numulerinin İl Sağlık Müdürlüğü ile eş zamanlı olarak düzenli olarak alındığı vurgulanıp tahlilerde hiçbir aksaklığa rastlanmadığı iddiaların kurumu yıpratmaya yönelik ve asılsız olduğu belirtildi.

Kurumun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, son günlerde bazı medya organlarında hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan asılsız iddialar içeren haberler ile kamuoyunda kurumun itibarının zedelenmek istendiği belirtildi.

BUSKİ laboratuvarlarının yanı sıra, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da eş zamanlı yapılan denetimlerde hiçbir aksaklığa rastlanmadığı da önemle vurgulanan açıklamada, vatandaşların asılsız, yalan haberlere itibar etmeden Bursa'nın heryerinde şebeke suyunu güvenle kullanabileceği ifade edildi.

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ferhat Murat da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nden aldıkları bilgilere göre; Bursa'da hastanelerin acil servislerine yapılan başvuruların ‘içme suyu’ kaynaklı vakalar olmadığını, mevsim normallerinde bir müracaat sayısı olduğunu bildirdi.

buski şebeke suyu bursa