Bursaspor tek adayla genel kurula gidiyor

TAKİP ET

Bursaspor'da 2 Temmuz Pazar günü Sütaş Timsah Park'ta yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesinde başkan adayı belli oldu.

Yeşil beyazlı kulüpte başkanlığa eski başkanlardan Recep Günay talip oldu. Dün, noter onaylı en 100 kulüp üyesi imzasıyla gerekli belgeleri Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Galip Sakder’e teslim eden Günay, bu kez listelerinde ve atılan imzalarda sıkıntı çıkmayınca kongreye tek aday olarak giren isim oldu.

BEKİR ÖN ÇEKİLDİ

İlk olarak 15.38’de Özlüce’ye gelen Bekir Ön, daha önce adaylığını açıklayan ve gerekli imzayı topladığını belirten bir diğer isim Raşit Barışıcı ile listelerini birleştirme kararı almıştı. Ancak 16.10’da İbrahim Yazıcı Tesisleri’ne gelen Recep Günay, yapılan görüşmeler sonrasında iki listeye de mükerrer imza atılması nedeniyle Bekir Ön Bursaspor’un karışıklığa girmemesi için aday adaylığından çekilen isim oldu.

RESMEN ADAY OLDU

Recep Günay’ın belgeleri inceleyen Sicil Kurulu, adaylık için belgelerinde sıkıntı olmadığını belirtirken Recep Günay resmen Bursaspor Başkan adayı oldu. Günay, pazar günü yapılacak kongrede yeşil beyazlı kulübün yeni başkanı olacak.

‘Herkes taşın altına elini sokmalı’

Galip Sakder, “Kulübün kayyuma kalmaması için bu listede birleştik. Pazar günü başkanımızı seçmek ve kulübü rayına koymak zorundayız” dedi.

Adaylık toplantısında konuşan Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Galip Sakder, adayların Bursaspor’un menfaatine göre hareket ettiklerini söyledi. Sakder, “Bursaspor son senelerde sıkıntılı bir süreçten geçiyor. İki Başkan adayı müracaat etti. Bu cengaverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir takım kayıtlarla ilgili sıkıntıları çözmeye çalıştık. Değerli Başkan adayları, Bursaspor’un menfaatine göre hareket ettiler. Bundan sonraki süreç artık kendilerinde olacak. Divan olarak tüzük ne gerekiyorsa uygulamak zorundayız. Tek amaç Bursaspor’un bu durumdan kurtulması… İki listeyi de aldık ve Recep Günay’ın listesini işleme aldık”dedi.

RAYINA OTURMAK ZORUNDA

Kulübün rayına oturtulması gerektiğini aktaran Sakder, “Diğer listenin aday olamamasının nedeni imzalar. Mükerrer imzalar vardı. 88 oy Bekir beyde kaldı. Bir noktada birleştik. Kimseye karşı bir tavır ve hüküm alma hakkına sahip değiliz. Kulübün kayyuma kalmaması için bu listede birleştik. Pazar günü başkanımızı seçmek ve kulübü rayına koymak zorundayız. Hepimiz bu taşın altına elimizi sokup desteklemek zorundayız” diye konuştu.

‘Süre kazandırmak için aday olduk’

Recep Günay, “Bursaspor’a sahip çıkmak herkesin görevidir. Herkesi Bursaspor için göreve davet ediyorum” dedi.

Tek aday olarak kongreye girecek Recep Günay, Bursaspor’a sahip çıkacaklara süre kazandırmak için aday olduğunu belirtti. Günay şunları söyledi: “Galip başkanımıza teşekkür ederim. Medenice bir tartışma ortamı yarattı. Orta yolu bulma adına çaba sarf etti. Bursaspor’u bu kaostan çıkarma gibi ekonomik bir gücümüz yok. Bursaspor 14 kişinin değil tüm Bursa’yı ilgilendiren bir konudur. Bursaspor’a sahip çıkmak herkesin görevidir. Herkesi Bursaspor için göreve davet ediyorum. Hep beraber varsanız biz gönüllü oluruz dedik. Başka Bursaspor yok. Tüm Türkiye’ye rezil olduk. Konu Bursaspor ise insanlar birleşebiliyormuş. Bursaspor’a sahip çıkacakların önünü açmak için aday olduk. El ele verelim. Hakaret ve zorla kimsenin işini zorlaştırmayalım.”

‘Şehrin büyükleri bir araya gelmeli’

Listelerini birleştiren ancak aday olamayan Bekir Ön ile Raşit Barışıcı da Bursaspor için sürecin hayırlı olmasını diledi. Ön, “Divan Kurulumuza, basın mensuplarına teşekkür ederiz. Kulübümüz ve Bursa adına buradayız. Biz ateşi yakmak gibi bir aracımız var. Şehir büyüklerini bir ataya getirtip güzel işler yapmak istiyoruz” derken Barışıcı ise, “Zor bir süreçten geçtik. İstanbul’dan gelen teklif üzerine bir ağabey olarak gelmiştim. Kendisi çekilince Bekir Ön ile toplantı yaptık. Aynı lisanı konuşunca birlikte yürüme kararı aldık. Gerek imzalardan gerek bazı maddelerden dolayı karıştırıcı olmama adına sizi ve Bursaspor’u Allah’a emanet ediyoruz” dedi.

RECEP GÜNAY’IN LİSTESİ

Recep Günay
Ali Ekber Kurtum
Metin Genç
Ersoy Horoz
Turhan Cesur
Sedat Topaloğlu
Burak Yağız
Ersel Kuzu
Ali Rıza San
Necati Desovalı
Savaş Sefa
Samet İlhan
İlyas Kaya

YEDEK
Abülkadir Karbılı
Ali Koç
Ediz Öztürk
Ersin Birnican
Adnan Yazık
Mustafa Dişiön
Mesut Kerimoğlu

bursaspor kongre bursaspor kongre üyeliği bursaspor kongre üyeleri listesi bursaspor kongresi ne zaman bursaspor kongre üye sayısı