Bursaspor efsane ismi Nejat Biyediç'i unutmadı; Nejat Biyediç kimdir?

TAKİP ET

Bursaspor Kulübü, 10 yıl önce vefat eden efsane ismi Nejat Biyediç için anma mesajı yayımladı.

Bursaspor Kulübü, 10 yıl önce vefat eden efsane ismi Nejat Biyediç için anma mesajı yayımladı.
Bursaspor Kulübü’ne büyük katkıları olan hem futbolculuk hem de teknik adamlık görevleri üstlenen Nejat Biyediç, vefatının 10. yılında da saygı ile anıldı. Bursaspor Kulübü’nden yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüzde hem futbolcu hem de teknik direktör olarak görev yapan 'İmparator' Nejat Biyediç'i vefatının 10. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz."




Nejat Biyediç kimdir?
 

24 Eylül 1959 Mostar Yugoslavya'da doğan sporcu, 15 Ağustos 2011 Mostar,Bosna asıllı teknik direktör ve eski futbolcudur. Nejat Biyediç, Bursa'ya ilk kez1986'da ayak basmıştı. Bursaspor camiasi tarafından hem efsane futbolcu hem de efsane teknik direktör olarak görülmektedir. 15 Ağustos 2011 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği lösemi hastalığına yenik düşerek doğup büyüdüğü kent olan Mostar'da 52 yaşında öldü.

Eski Yugoslavya''nın Müslüman kökenli ilk başbakanı Cemal Biyediç'in yeğenidir. Aynı zamanda  Türk vatandaşıdır.

 Bursa'ya ilk kez 1986'da gelen Nejat Biyediç'i efsaneleştiren Bursaspor'a olan aşkıydı.

1986'da Bursaspor'a transfer olan Biyediç, 1991'de futbola yine Bursaspor'da veda etti. Emekliliğinin ardından birkaç sene inzivaya çekilip dinlenen Boşnak, 1994'te yuvasına, yani Bursa'ya dönmüştü. Yardımcı antrenör olarak başladığı Bursaspor kariyerinde kısa sürede teknik adam oldu

1996'dan sonra Karşıyaka ve Karabükspor'u çalıştıran Nejat, 1998'de tekrar  Bursaspor'un teknik adamlığına döndü üç dönem görevini sürdürdü. Bursaspor'la, yeşil-beyazlı ekip ne zaman teknik adam arayışına girse, ilk olarak akıllara o geliyordu. Efsaneleşmiş teknik adam Bursaspor'u sevdiği kadar, kulübü ve kulübün taraftarları da ona bağlıydı.

nejat biyediç nejat biyediç neden öldü nejat biyediç golleri nejat biyediç mezarı nerede nejat biyediç cenaze töreni Bursaspor Bursaspor klubü