Bursaspor'da tahta hazırlıkları tamam

TAKİP ET

Bursaspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, tahtanın açılması halinde gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, 'CAS'ın kararı elimizi kolumuzu bağlıyor. Eğer olumlu yanıt gelirse biz çalışmalarımızı zaten yapmış bulunmaktayız. Elimizde liste var. Duruma göre hemen transfere girebiliriz' dedi.

Devre arası çalışmalarını Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde sürdüren Bursaspor’da Teknik Direktör İsmail Ertekin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sabah antrenmanı öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen deneyimli teknik adam, tahtanın açılması halinde transfer listelerinin hazır olduğunu, aksi bir durumda ise mevcut kadronun performansını artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

CAS’ın kararını bekliyoruz

Luka Capan dosyasından gelen iki dönem kalıcı transfer yasağıyla ilgili CAS’a arabulucuk teklifinde bulunulduğunu aktaran Ertekin, “Karşı taraftan da aynı teklif yapılmış. CAS’ın kararı elimizi kolumuzu bağlıyor. Eğer olumlu yanıt gelirse biz çalışmalarımızı zaten yapmış bulunmaktayız. Elimizde liste var. Duruma göre hemen transfere girebiliriz. Olmazsa da yapacak bir şey yok. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bu takım ligde kalacak

Takımın ligde kalacağına şüphesi olmadığını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Pozisyon olarak küme düşme hattındayız. Herkes bazı gerçekleri görmek zorunda. Bu takım ligde kalacak. Bundan şüphem yok. Her maçı kazanabilecek ve kaybedebilecek bir potansiyelimiz var. Yapacağımız tek şey var. Transfer yapamayacaksak bu oyuncularımızın en yüksek performansı göstermesini sağlamak. Transfer yapacaksak da ona göre oyuncular almak. Transfer yaparsak zaten küme düşme gibi bir ihtimali bile düşünmemiz doğru olmaz” diye konuştu.

Onları yukarı çekmeliyiz

İsmail Ertekin, takımın deneyimli oyuncularının performanslarını yukarı çekmeleri gerektiğini belirtti. Bunun için oyuncuların da kendilerine yardımcı olmalarının önemli olduğunu söyleyen Ertekin, “Esas meselemiz şu; Bizim geçen yıldan kalan ‘üst’ dediğimiz oyuncuların performansını üste çekmemiz gerekiyor. Bunu yaparsak sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bu tür oyuncular kolay forma girmiyorlar. Elimizden gelen tüm gayretle onları yukarı çekmeye çalışıyoruz. İnşallah onlar da bize yardımcı olurlar. Fiziksel olarak iyi duruma gelirlerse takıma çok büyük katkı sağlarlar” şeklinde konuştu.

Hazırlık maçları için^takım aranıyor

İsmail Ertekin, kampı Bursa’da yapacakları için bölgedeki takımlarla hazırlık maçları yapmayı planladıklarını aktardı. Ertekin, “Yılbaşından sonra da burada çalışacağız gibi gözüküyor. İnanılmaz büyük bir masraf olduğunu düşünüyoruz. Büyük bir rakam. Tesislerimiz çok iyi. Yeter ki hava şartları bizi zorlamasın. Şartlar bunu gösteriyor. Hazırlık maçları için kulüpleri belirlemeye çalışıyoruz. Burada kalacağımız için arayışlara başladık. Bu bölgedeki hazırlık yapabileceğimiz kulüplerle bağlantıları kuracağız. Bu hafta içerisinde bunu tamamlarız diye düşünüyorum” dedi.

Bizim için avantaj olacak

Bursaspor’da hücumda alternatiflerin artması teknik heyeti sevindiriyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursaspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin şunları söyledi: “Sorun olan yerlerden bir tanesiydi. Orada iş yapacak oyuncularımız gelirse, onlar da iyi prim yaparsa hepimiz içn avantaj olacak. Oyuncuların perofrmansına bağlı. Son maçta Hasan Sabri’nin çıkardığı iş; gol için söylemiyorum ama 30 dakikada 3 pozisyona girmesi bizim için çok büyük bir olay”

Çağatay iyi gözüküyor

“Bu neyi gösteriyor? Hem Hasan Sabri, hem Çağatay hem de o bölgede oynayacak oyuncuların daha çok pozisyona gireceğini gösteriyor. Böyle olunca da avantaj sağlarız. Bizim için sevindirici. Çağatay çok başarılı döndü. Oldukça iyi gözüküyor. İnşallah böyle devam eder. Hem kendine hem de kulübe katkıda bulunur. Biliyorsunuz gribal şu anda büyük bir salgın. 4-5 tane gribal enfeksiyonu olan oyuncumuz var. Ufak tefek sakatlıkları olan oyuncular var.”

bursaspor tahta nedir bursaspor tahtayı açtı mı 2021 bursaspor tahta bursaspor tahtayı açtı mı bursaspor tahta açıldımı