Bursalı ressamın ilk sergisi Kadıköy'de sanatseverleri büyülüyor

TAKİP ET

İstanbul'un renkli sanat sahnesine bu kez Bursalı bir sanatçı çıktı. Bursalı sanatçı Z. Seven Razgırat'ın ilk kişisel sergisi olan "Sadece Bir Ömür/Just One Lifetime," Kadıköy Luna Grande Art & Coffee Company'de sergileniyor ve sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

Etkileyici eserlerin yer aldığı sergide, İstanbul'un sanatseverleri adeta büyülenirken 40 eserin yer aldığı sergi, 16 Eylül tarihinde kapılarını açtı ve 29 Eylül'e kadar ziyaretçilere ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Sanatçının renkli dünyası, ünlü ressam Claude Monet'in "Belki de ressam olmayı çiçeklere borçluyum" dediği gibi, çiçeklerle başlamış ve zamanla renklerin büyülü dünyasına dönüşmüş. Razgırat, renklerin ve doğanın verdiği enerjiyi tuvallere yansıtarak izleyicilerin kalplerine dokunmayı amaçlıyor. Tuvalin karşısına geçtiğinde, kendini özgür hissettiğini ifade ediyor. Z. Seven Razgırat'ın resimlerindeki renkler, doğanın güzelliklerinden ve yaşamın enerjisinden ilham alıyor. Kendi ifadesiyle, renklerin ve doğanın verdiği enerjiyi tuvallere yansıtarak insanların kalplerine dokunmayı amaçlıyor. Sanatçı, resimlerinde doğanın yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguluyor.

Sanatçı ilk kişisel sergisi olan "Sadece Bir Ömür/Just One Lifetime"’deki eserlerinde, doğanın ve ağaçların güzelliklerine odaklanıyor. Sergide, 30 yağlıboya tablo ve 10 çini çalışma bulunuyor. Bu eserler, izleyicilere yaşamın kısa olduğunu hatırlatmanın yanı sıra insanların doğa ile iç içe olmalarının ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Sanatçının resimlerindeki renkler, doğanın güzelliklerinden ve yaşamın enerjisinden ilham alıyor. Sanatçı, resimlerinde doğanın yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguluyor.

COŞKULU AÇILIŞ


Öte yandan serginin açılışı ve tanıtım etkinliği, 16 Eylül tarihinde saat 17.00 - 20.00 arasında büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Sanatseverler, 29 Eylül tarihine kadar Kadıköy Luna Grande Art & Coffee Company'de  Z. Seven Razgırat'ın büyülü dünyasını keşfedebilirler. Bu büyülü sergiyi kaçırmamak için Kadıköy'deki sergi alanını ziyaret etmek için harika bir fırsat.

SANATÇI HAKKINDA BİLGİLER

Z. Seven Razgırat, 1979 yılında İstanbul'da doğup Bursa'da büyüdü. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde sosyoloji eğitimine devam etti. Kariyerine Bursa'da turizm ve medya sektörlerinde çalışarak başladı ve bu deneyimleri, kendi endüstriyel tedarik ve taahhüt işleri yapan firmasında sürdürmektedir.

luna grande art -amp; coffee co luna grande art -amp; coffee co. kadıköy fotoğraflar