Big Boss hayatını kaybetti; Big Boss kimdir?

TAKİP ET

Bursalı boksör, Big Boss lakaplı Memduh Kızılkaya, hayatını kaybetti.

Bursalı boksör, Big Boy lakaplı Menduh Kızılkula, hayatını kaybetti.

Acı haberi Bilgehan Demir sosyal medya hesabından duyurdu.

Menduh Kızılkula kimdir?

Menduh Kızılkula, 11 Ekim 1980 yılında Almanya'nın Düsseldorf şehrinde ailenin 6. çocuğu olarak dünyaya geldi. 1987 yılında ailesi ile birlikte Ağrı'ya döndü. 1989 yılında babasını kaybetti. 1993 yılında Bursa'ya yerleşerek 1996 yılında boksa başladı ve gençler kategorisinde iki kez üst üste Türkiye şampiyonu oldu. Aynı yıl Cartel ile birlikte Hip hop müzikle tanıştı. 1998 yılında "Karakule" ve "Big Boss" lakapları ile amatör konserler verdi. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi bölümünü kazandı. Hem okudu, hem de eğlence sektöründe bodyguard ve güvenlik müdürü olarak çalıştı. 2005 yılında Uludağ Üniversitesi'nden mezun oldu. Daha sonra annesinin rahatsızlığı sebebiyle  Bursa'ya geri döndü. 2010 yılında Bilgehan Demir'in kurduğu Turkish Power Wrestling'in seçmelerine katıldı ve seçildi. Buradaki ilk maçında takım arkadaşı The Turkish Rock (TTR) ile birlikte Taş Kardeşler'e karşı ilk takım şampiyonluğu maçına çıktı fakat kaybettiler. İkinci maçında Anadolu Kaplanı ile karşılaştı fakat bu maçı da count out ile kaybetti. Aralık 2011 yılında Turkish Power Wrestling'i temsil etmek için Murat Bosporus ile birlikte Japonya'daki Smash şirketinde maça çıktı. İkili burada, ünlü İrlandalı güreşçi Finlay ile birlikte Hajime Ohara, Yoshiaki Fujiwara ve Tajiri'ye karşı maça çıktı fakat kaybettiler.

 

Menduh Kızılkule 250 kilo ve 1,95 boyundadır.

Spor Bigboss'un hayatında önemli bir yere sahipti. Uludağ üniversitesi basketbol ve kendi kurduğu Timsahlar adlı Amerikan futbol takımlarında oynadı.

Big Boy, 2015 yılında O Ses Türkiye'ye de katılmıştı.

Spor ve müziğin yanısıra oyunculuk da yapmaya başlayan Memduh Kızılkula2002 yapımı Organize işler filminde rol aldı (Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik, Demet Akbağı, Cem Yılmaz gibi oyuncuların yer aldığı film)



Menduh Kızılkula cenazesi

"Big Boss" lakaplı Menduh Kızılkula (41), bugün ikindi namazını müteakip Mihraplı Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığına defnedildi. Memduh Kızılkula’yı spor, sanat ve iş dünyasından sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Acılı ailesi ise Kızılkula’nın tabutu başında taziyeleri kabul etti.

big boy big boy vefat etti big boyz festival big boy ne demek big boy toys big boy kimdir? big boss kimdir? big boss vefat menduh kızılkula menduh kızılkula vefat