Bursalı avukatlardan oturma eylemi

TAKİP ET

Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, kuruma kayıtlı avukatlarla birlikte, avukatlık asgari ücret tarifesi ve CMK ücretlerinin düşük olduğu gerekçesiyle Bursa Adalet Sarayı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun, avukatlık asgari ücret tarifesi ve CMK ücretlerinin çok düşük olduğunu belirterek, “Avukatların özgür, bağımsız ve geçinme kaygısı olmadan mesleğini icra edemediği, yargılama faaliyetine katılamadığı bir ortamda bağımsız ve tarafsız yargıdan, adil bir yargılamadan, adil bir devlet düzeninden söz edilemez” dedi.

Avukatlık mesleğinin barolara sormadan bir gece yarısı kararnamesi ile açılan hukuk fakültelerinin yarattığı nicelik sorununa eklenen nitelik sorunları ile beraber büyük bir maddi ve sosyal kriz içinde olduğunu kaydeden Öztosun,

“CMK’daki kölelik ücretine ‘hayır’ diyoruz. CMK ücret tarifesi artırılarak avukatlık asgari ücret tarifesi ile eşitlenmeli, CMK ücretleri-adli yardım ücretleri KDV’den muaf tutulmalıdır. Ücret tarifelerinin gerektiğinde arttırılması için yasal düzenleme yapılarak, avukatlık ücretleri tüm kayıplarımız dikkate alınarak arttırılmalıdır. Mesleğini yapan avukatların önüne yanlış yorumlamayla engel olarak getirilen hatalı KVKK yorumları ve uygulamalarına son verilmeli, Barolara şehrin büyüklüğü ile orantılı avukat kontenjan kotası getirilmelidir” diye konuştu.