Bursa MEB şube müdürü hakkında şok iddialar!

TAKİP ET

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü hakkında söylenenler Bursa'da deprem etkisi oluşturdu.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü hakkında söylenenler Bursa’da deprem etkisi oluşturdu.
Olay’dan Mustafa Özdal’ın köşesine taşıdığı iddialar bir hayli şaşırtıcı.
Bursa Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Yıkılmaz kantinlerden sorumlu şube müdürü  ve Osmangazi kantin ihale komisyonu başkanlığı görevini yürütüyordu. Geçen hafta hakkında iddialar nedeniyle Osmangazi Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Yıkılmaz ile ilgili soruşturma açıldı.
Ön inceleme yapan müfettişler, soruşturma bitene kadar Kadir Yıkılmaz’ın yetkilerinin elinden alınmasını uygun gördüler.
Kadir Yıkılmaz hakkındaki iddialar şöyle;
Bursa Kantinciler Odası Başkanı Özgün Güneş’in iddialarına göre;
 Bursa Kantinciler Odası eski Başkanı Recep Çam ile Kadir Yıkılmaz arasında işbirliği, hatta gizli ortaklık var.
Kadir Yıkılmaz’ın Bursa Kız Lisesi’nin gizli ortağı olduğunu iddia eden Güneş, kantin ortaklığından dolayı Kadir Yıkılmaz’ın banka hesabına her ay düzenli para yollandığını iddia ediyor.
Bursa Kantinciler Odası’ndan Kadir Yıkılmaz’ın kızına 3,5 yıldan bu yana her ay para yollandığı iddiası da yer aldı.
Recep Çam döneminde, Bursa Kantinciler Odası, Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne buzdolabı ve televizyon aldığı ancak Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü’nde söz konusu buzdolabı ve televizyon bulunamadığı da iddia edildi.
Kadir Yıkılmaz’ın okul müdürlerine yazı yollayarak, 67 okul kantini sahibinin işinin başında olmadığını gerekçe göstererek, sözleşmelerinin feshedilmesini istedi. Ama Kız Lisesi’nin kağıt üzerindeki ortağı Danimarka’da yaşamasına rağmen, Yıkılmaz bu okulun kantininin gizli ortağı olduğu için sözleşme feshi istemedi.
Kadir Yıkılmaz, eski oda başkanı Recep Çam  ve ekibinin işlettiği kantinlerin kiralarına düşük zam yaparken, kendisinden olmayan kantincilerin iş yerlerine yüksek zam yaptı. Mesela Bursa Cumhuriyet Lisesi’nin kirasını 12 bin liradan 22 bin liraya çıkardı. Üstelik bu okulun kantin işletmecisi, yemekhaneyi işletmekten vazgeçmesine rağmen, kirasından sadece bin 600 lira gibi düşük bir kira indirim yapıldığı iddia edildi.
Bursa Kantinciler Odası Başkanı Özgün Güneş, Kadir Yıkılmaz hakkında hem Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdi hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür yaptığı açıklamada, “Evet Kadir Yıkılmaz ile ilgili iddiaları görmezden gelemezdik. Müfettişler soruşturma açtılar. Soruşturmanın sonucuna göre farklı bir işlem de olabilir.” dedi.
Peki Kadir Yıkılmaz hakkındaki iddialar neler?
Bursa Kantinciler Odası Başkanı Özgün Güneş, Kadir Yıkılmaz hakkında hem Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdi hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Peki Kadir Yıkılmaz iddialarla ilgili kızına 3,5 yıldır gönderilen para ile ilgili “ Benim böyle bir paradan haberim yoktu. Olsa izin vermezdim.” cevabını vererek iddiaların gerçeği yansıtmadığını iftira attıklarını iddia etti.

 

bursa meb bursa meb duyurular bursa meb yemek Bursa MEB şube müdürü hakkında şok iddialar