Bursa'da mahsur kalanlar KYK Yurduna yerleştiriliyor

TAKİP ET

Bursa'dan İstanbul'a gitmek için yola çıkan ancak terminalde mahsur kalan vatandaşlar Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği'nin ortak organizasyonu ile KYK Yurduna yerleştirildi.

İstanbul’daki yoğun kar yağışı sebebiyle kente girişlerin araç trafiğine kapatılmasıyla yüzlerce vatandaş Bursa terminalinde mahsur kalınca, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş devreye girdi. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile görüşen Başkan Aktaş sabah 08.00’e kadar terminalde beklemek zorunda kalan vatandaşları Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlartına yerleştirilmesini sağladı.


Vatandaşların ulaşımını da BURULAŞ tobüsleri ile çözen Başkan Aktaş kararı sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Başkan Aktaş paylaşımında, "Valiliğimiz ile yaptığımız organizasyon ile; hava şartları nedeniyle İstanbul'a otobüs seferlerinin iptal edilmesi sonrası çevre illerden İstanbul'a devam etmek üzere Şehirlerarası Otobüs Terminali'mizde mahsur kalan vatandaşlarımızı KYK Yurtlarına yerleştiriyoruz" dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi mağdur yolcuları BURULAŞ'a aşt otobüslerle KYK yurduna taşıdı.

 

Ne olmuştu?

Öte yandan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle, .yetkililer tarafından İstanbul'a girişlerin kapatılmasıyla Bursa'dan İstanbul’a gitmek isteyen otobüslere, emniyet ekipleri izin vermedi. Bursa şehirlerarası otobüs terminalindeki yüzlerce insanla dolarken İzmir, Manisa, Balıkesir ve çeşitli illerden Bursa’ya gelip İstanbul’a hareket etmek isteyen otobüsler, açıklanan kararla terminalde kaldı.

Yolcularıyla sabah 08.00’e kadar terminalde beklemek zorunda kalan firmalar, soğuk hava sebebiyle otobüslerinin kontağını da kapatamadı. İzmir’den İstanbul’a gitmek için yola çıktıklarını belirten vatandaşlar, “Bursa’ya geldiğimizde yolun kar yağışı sebebiyle meydana gelen kazadan dolayı yolun kapandığı öğrendik. Yoğun kar yağışıyla birlikte bizleri de terminalden salmadılar. Sabaha kadar buradayız. En azından korunaklı bir yerdeyiz. Keşke daha önceden bilgi verilip önlem alınsaydı. Umarım sabah İstanbul’a gidebiliriz” dediler. 

Bursa kar yağışı KYK