Bursa'da köylülerden Erdoğan'a 'mera' şikayeti!

TAKİP ET

TBMM önünde toplanan Karacabeyli Hürriyet köylüler, mera arazilerini parça parça sattıklarını iddia ettikleri Karacabey Belediyesi'ni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet etti. Erdoğan, AK Parti Bursa milletvekillerine 'Kim bu belediye' diye sorunca, 'Bizim efendim' yanıtını aldı.

Önceki gün TBMM’deki grup toplantısı sonrasında Şeref Merdivenleri’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Karacabey’in Hürriyet köylüleri, mera arazilerini sattıklarını iddia ettikleri Karacabey Belediyesi’ni şikayet etti. Köylüler, arazilerin kendilerine verilmesini istedi.

“BAŞKAN BİZİ HAKİR GÖRDÜ”…

Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Efe, köylüler ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebilmek için Ankara’ya gitti. Köylüler, grup toplantısı sonrasında, TBMM Şeref Merdivenleri’nde Erdoğan ile görüşerek sıkıntılarını anlattı.

Bayram Efe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Köyümüzdeki arazileri köy tüzel kişiliğine devrettik. 2014 yılında, Büyükşehir Yasası ile Karacabey Belediyesi, köy tüzel kişiliğinde olan arazilerimizi aldı. Belediyeye defalarca gittik. Burada 201 hanenin hakkı var dedik. Belediye Başkan Ali Özkan, bizi dinlemedi. Bizi hakir gördü” dedi.

ORAYA GİDİN TALİMATI..

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Vildan Yılmaz Gürel arasında yaşanan diyalog, bir köylünün cep telefonu kamerasıyla da kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Vildan Yılmaz Gürel’e dönerek, “Kim bu belediye?” diye sordu. Çavuşoğlu’ndan “Ali Özkan, bizim belediye  Karacabey Belediyesi” yanıtını alan Erdoğan, “Nasıl yapıyor öyle bir şey?” diye sorunca Çavuşoğlu da “Kanuni yetki var efendim” cevabını verdi. Bunun üzerine Erdogan, "Ne demek kanuni yetki var? Şimdi siz ikiniz hukuçusunuz. Belediye nasıl satıyor?” dedi. Ardından Gürel de, “Benim bilgim yoktu efendim, hemen ilgileneceğiz” karşılığını verdi. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da iki milletvekiline, “Beraberce ikiniz de oraya gidin” talimatını verdi. 

146 dönüm arazi 72 milyona satıldı

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Hürriyet köyü sakinleri, geçtiğimiz aylarda, 146 dönüm köy arazisinin satışını engellemek için Karacabey Belediyesi önünde eylem yapmış, buna rağmen 72 milyon liraya ihale edilerek bir firmaya satılmıştı.

recep tayyip erdoğan ali özkan hakan çavuşoğlu vildan yılmaz gürel karacabey