☰
✕

Bursa'da dört hastane için taşınma planı

TAKİP ET

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, dört sağlık kuruluşunun hizmetlerini Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nde buluşturmayı planladıklarını açıkladı. Dörtçelik Çocuk Hastanesi ile Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin belirli bölümlerinin de yeni yerleşkeye taşınması öngörülüyor.

Bursa’da hasta kabulüne başlayan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nde, diğer sağlık kuruluşlarından yapılması planlanan taşınmalara ilişkin açıklama geldi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Çekirge Devlet Hastanesi’nin hizmetlerinin taşındığı yeni yerleşkeye, üç sağlık kuruluşundan daha birimlerin aktarılmasının planlandığını belirtti.

Dörtçelik ve Onkoloji’nin bazı bölümleri taşınacak

Gürkan’ın verdiği bilgiye göre, sonraki süreçte Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nin bir kısmının yeni hastaneye taşınması düşünülüyor. Ardından Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin bazı bölümlerinin de aynı yerleşkede hizmet vermesi planlanıyor.

Taşınma planının son aşamasında ise İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yeni hastaneye aktarılması öngörülüyor.

Hedef, hizmetlerin aynı merkezde sunulması

Planlanan yapılanmayla dört sağlık kuruluşunun hizmetlerinin aynı merkezde buluşturulacağını ifade eden Gürkan, “4 hastanenin bir araya gelmesiyle sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli sunulmasını sağlamış olacağız” dedi.