Bursa Büyükşehir Kur'an Kursa kapatma iddialarını yalanladı

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda bazı dijital mecralarda çıkan 'belediyeler kuran kurslarını kapatıyor' iddialarını yalanladı.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, X hesabından yaptığı kamuoyu duyurusunda şu açıklamalarda bulundu:
"222 Sayıli İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde, 11.04.2018 Tarih ve 30388 Sayıli Resmi Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Yönetmeliği kapsamında; hayat boyu öğrenme faaliyetleri "Halk Eğitim Merkezleri" bünyesinde yürütülmektedir. "Halk Eğitim Merkezleri"nin faaliyetlerini denetlemek ve denetim sonuçlarinı değerlendirmek Milli Eğitim Bakanliğı'na aittir. Ayrica bu merkezlerde bir eğitim-öğretim yılı boyunca açılacak kurslar Valilikler tarafindan Bakanliğa iletilmektedir.
Bu kapsamda; "Halk Eğitim Merkezleri" bünyesinde faaliyet gösteren “Kur'an Kursları"nı açma ve kapama yetkisi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin görev, yetki ve sorumluluk alaninda değildir.
Bazi dijital mecralarda yayımlanan "Belediyeler Halk Eğitim Merkezleri'ndeki Kur'an Kursları'nı kapatıyor" şeklinde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."