Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Büyük Lansman Programı'nda projelerini tanıtıyor

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'İşimiz Gücümüz Bursa' lansman organizasyonunda projelerini açıklıyor. "İki yeni koridor oluşturuyoruz. Trafik artık 3'e bölünecek" diyen Aktaş kentsel dönüşümde 100 bin konutluk projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Aktaş 500 yeni otobüsün alınacağını ve yeni bir metro hattının Bursa'ya kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Alinur Aktaş, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Bursa için projelerini, düzenlenen Büyük Lansman Programı’nda açıklıyor.

Düzenlenen lansman programına, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkanları ve adayları, AK Parti Bursa Milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Av. Haldun Filizli çok sayıda partili katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Alinur Aktaş, projelerini ana başlıklar halinde sunarak programa giriş yaptı. 

Aktaş, öncelikle Bursa’da ulaşımı rahatlatacak çözümlerini sıraladı. Alternatif güzergahlar, yeni hatlar ve kavşaklarla projelerini şöyle anlattı:

 İşte Alinur Aktaş'ın lansman organizasyonundaki açıklamalarından öne çıkanlar...

Projelerimizi 6 ana başlık altında sizlerle paylaşmak istiyoruz...

YOLLARIYA, TOPLU TAŞIMASIYLA İLK KONU BAŞLIĞIMIZ ULAŞAN ŞEHİR BURSA

Mevcutta Kestel'den başlayıp Acemlere kadar gelen buradan 2 hatta ayrılıp şehrimizde toplam 57 km raylı sistem hizmet veriyor. Bursaray hattının kapasitesini yüzde 60 artıtırdık. Yaklaşık 25 kmlik ilave yapmış olduk. Geçriğimiz dönemde 9 kilometrelik travmay hattı ile İstanbul caddesini raylı sistemle buluşturduk. 

Raylı sistem ağımızı YTH ile buluşturuyoruz. 5.4 km uzunluğa sahip 3 istasyona olyuşan hat ile Üniversite'den Görükle'ye erişimi sağlıyoruz.

Çalı - Demirtaş metro hattına önümüzdeki dönem başlıyoruz. 22 km uzunluğu ile toplam 16 istasyonu olan metro hattı Çalı İstasyonu'ndan Bursa terminaline ulaşacak. İlk kez kuzey - güney aksında bir metro yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. 

Önümüzdeki dönem toplam 89km metro hattına ulaşacağız.

68 adet metro aracını 189 milyon euro yatırımla kentimize kazandırıyoruz. Türkiyenin en genç otobüs filosuna sahip kentimize 500 yeni otobüs kazandıracağız. Elektrikli otobüs dönüşümünü de başlatacağız. 

Yol ve kavşak çalışmaları da hayati öneme sahip. Mudaynya ve İzmir yönünde tek bir ulaşım aksına sahip. Güney çevre yolu yıllardır konuşuluyor. 

Tek ana aksa alternatif biri kuzey biri güney olmak üzere iki yeni koridor oluşturuyoruz. 2.3 km'lik güzergahla araçlar direkt 11 Eylül Burvarı'na ulaşacak. 

Koridorun 3. kısmında Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nı 3 gidiş 3 geliş olmak üzere Hamitler'e bağlıyoruz. 

Kuzey Koridoru'nda sağladığımız konforun bir benzerini güney koridorunda sağlıyoruz. 

16 kilometrelik yeni bir alter oluşturuyoruz. Çalı - Görükle ve Şehir Hastanesi güzergahında ağır araç trafiğini yönlendiricek 9 kilometrelik yeni güzergah açıyoruz. 

Kuzey'de ve Güney'de inşa edeceğimiz iki tünel ile Bursa'da bir ilki başaracağız.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak Kuzey Otoyolu önemli bir yol üstlenecek. Hali hazırda kullanılan otoyol, Çevre Yolu olarak Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek. 

Mudanya Yolu, Şehir Hastanesi'ne oradan da Özlüce'ye kadar uzanan yeni bir alternatif güzergah oluşturuyoruz. Geçit Köptrüsü'nde yapım çalışmalarını başlattığımız çalışma ile Mudayna yolundaki dar boğazları gideriyoruz. 

Trafik yükünü kaldırmayan Görükle Kavşağı yerine yepyeni bir kavşağın yapımına başlıyoruz. 

Toplu taşıma yol ve kavşak çözümlerimizle artan ihtiyaçları giderirken otopark ihtiyacını 50 bin kapasiteli otoparkla gidereceğiz. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ 

Deprem özellikle şehrimiz gibi aktif fay hatları üzerine kurulu kentler için tartışılmaz bir gerçek. 

Önümüzdeki dönemin en önemli konu başlığı kentsel dönüşüm. 

Dirençli şehir Bursa için şimdi dönüşüm zamanı. 

Bursa'daki 530 bin yapı ve 1 milyon bağımsız alan için çalışma başlattık. İstanbul Caddesi'nden Karapınar'a, Sıcak Su Gazi Emir'den Yiğitler'e ve kentm erkezine kadar dönüşüm projesini başlatıyoruz. 4 farklı dönüşüm projesi ile 11 bin konutu sahiplerine teslim edeceğiz. 

Jayka alanında uzman alanında akademisyenlerden oluşan bilim kurulumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimiz bütünümüzdeki alanlarda kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden deam edeceğiz. 

Yeni dönemde 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz.  

Önümüzdeki dönem kentimizde 16 bin yeni sosyal konut inşa ediyoruz. Yeni evlenen çiftlerimiz, işçilerimiz ve emeklilerimiz başta olmak üzere uygun fiyatlarla herkesi ev sahibi yapıyoruz. 

Uzun yıllardır konuşulan Hanlarbaı bölgemiz ile tarihimize imza attık. UNESCO Dünya Mirası lisetsinde yer alan Hanlar bölgesini ilmek ilmek işleyeceğiz. Geçtiğimiz dönemde birçok eseri günyüzüne çıkardık ve bölgede önemli bir seviyeye geldik. 

Setbaşı, Yeşil, Emirsultan kısmında dönüşümü gerçekleştiriyoruz. 

Kent merkezimizin önemli tarihi yerlerinden olan Kayhan Bölgesi'nde meydanlı otopark projesini gerçekleştireceğiz. 3 bin metrekarelik alandaki meydan projemiz 300 araçlık kapalı otoparkıyla Çarşı bölgesindeki önemli bir eksiği giderecek. 

Tarihi mahalle ve köylerimizi de koruyacağaız.

Uluabat gölü içerisindeki Gölyazıyı eşsiz bir turizm destinasyonu haline geleceğiz.

Gemlik'teki Umurbey mahallesini ön plana çıkaracağız.

Bir akıllı şehir yönetim merkezi oluşturuyoruz. Bu merkez istatistik ve bilgi analizi yaparken bir afet sırasında operasyon merkezine dönülecek. Şehrin dijital ikizinin oluşturulması çalışmalarını hızla oluşturuyoruz. 

Buski yeni dönemde de şehrimizin dirençli kent yolculuğunda en önemli görevleri kararlılıkla sürdürecek. Şubat ayı içerisindeki düzenleme ile su faturalarındaki ilk kademeyi 12 metreküpten 18 metreküpe çıkardık. 

Çınarcık barajının suyunu Bursa ile buluşacak çalışmayı başlattık. 

Hizmete alınacak olan Gemlik - Büyükkumla Barajı ile 2500 kilometrelik yeni içme suyu 

DEMİRTAŞ-ÇALI RAYLI SİSTEM PROJESİ GELİYOR

Yollarıyla, akıllı çözümleriyle, ilk konu başlığımız ulaşan şehir Bursa, raylı sistem ağı Bursa’da ulaşım sorununu çözmede önemli rol oynamakta. Şehrimizde toplamda 57 kilometrelik raylı sistem şehrimize hizmet veriyor. Hattın kapasitesini yüzde 60 artırdık. Geçtiğimiz dönemde Kent Meydanı, Terminal hattımızı işleme alarak, İstanbul Caddemizi raylı sistemle buluşturduk. Emek ve Şehir Hastanemizin ilk hattını da hizmete alıyoruz.

Önümüzdeki dönemde tamamlayacağımız diğer bir hatta Üniversite’den Görükle merkeze raylı sistemi sağlıyoruz. 2035 yılı ulaşım master planımız olan Demirtaş Çalı raylı sistem projemize önümüzdeki dönemde başlıyoruz.

Çalı Bölgesi’nden başlayarak Yunuseli üzerinden, Bursa Terminali’ne oradan Demirtaş’a hızlı ve konforlu ulaşım saplanacak. İlk kez Kuzey Güney aksımıza da raylı sistem olacak. Toplu ulaşımda önemli bir değişimi gerçekleştireceğiz.

Gelişen metro hatlarımızda kullanılmak üzere 68 toplu ulaşım aracımızı kentimize kazandırıyoruz. Türkiye’nin en genç otobüs filosuna sahip şehrimize 500 yeni otobüs kazandıracağız. Elektrikli otobüs dönüşümünü de hızlı bir şekilde başlatacağız.

bursa büyükşehir projeler bursa büyükşehir belediyesi yol projeleri