Bursa Afetlere Karşı Yol Haritasını Çiziyor

TAKİP ET

Bursa Belediyeler Birliği öncülüğünde düzenlenen 'Bursa İRAP 2027–2032 Afet Risk Azaltma Çalıştayı' başladı. Çalıştayda, kentin afet riskleri masaya yatırılırken, ilçelere özel önlemler ve uygulanabilir eylem planları ele alınıyor.

Bursa’nın afetlere karşı daha dirençli bir kent haline gelmesi amacıyla düzenlenen Bursa İRAP 2027–2032 Afet Risk Azaltma Çalıştayı, kurumlar arası iş birliğini güçlendirecek stratejik adımların belirlenmesi hedefiyle başladı.

Bursa Belediyeler Birliği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen çalıştay, kentin önümüzdeki beş yılına yön verecek afet risk azaltma politikalarının şekillendirilmesini amaçlıyor.

Geniş Katılımlı Çalıştay

Almira Hotel’de düzenlenen çalıştayın ev sahipliğini Bursa Belediyeler Birliği Başkanı ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz üstlendi. Programa vali yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları, AFAD yetkilileri, akademisyenler ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

2027–2032 Dönemi İçin Stratejik Çerçeve

İki gün sürecek çalıştayda;

İlçelere özgü afet riskleri,

Öncelikli tehlike alanları,

Uygulanabilir ve izlenebilir eylem planları,

Kurumlar arası görev ve sorumluluk paylaşımı
başlıkları ele alınıyor. Çalıştayın çıktıları, Bursa’nın ikinci beş yıllık İl Afet Risk Azaltma Planı’na temel oluşturacak.

“Bursa’nın Savunma Kalkanını Güçlendiriyoruz”

Açılış konuşmasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Oktay Yılmaz, afetlerle mücadelenin sadece müdahale anıyla sınırlı olmaması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, bilimsel verilerle hazırlanan risk azaltma planlarının Bursa’nın geleceği için hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

Kentsel Dönüşüm ve Dirençli Mahalleler

Yıldırım ilçesinde yürütülen çalışmalara da değinen Yılmaz, bugüne kadar 7 bin 500 bağımsız birimin kentsel dönüşümle kazandırıldığını, 2029’a kadar bu sayının 30 bine çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti. Afet konteynerleri, mahalle afet gönüllüleri ve altyapı yatırımlarıyla dirençli mahalleler oluşturulduğu aktarıldı.

“Bursa Deprem Gerçeğiyle Yüzleşmeli”

AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, Bursa’nın deprem riski yüksek bir kent olduğunu vurgulayarak, İl Afet Risk Azaltma Planı’nın uygulanabilirliği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

3 Şubat’ta Sona Erecek

AFAD yetkilileri ise afetlere karşı hazırlık çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirtirken, çalıştayın 3 Şubat Salı günü tamamlanacağı bildirildi.

bursa son dakika afetlere hazırlık oktay yılmaz emel gözükara durmaz İRAP İRAP Bursa