Bu Bayramın Yıldızı da Bursa Kestane Şekeri

TAKİP ET

Ramazan Bayramı'nda akraba ve dost ziyaretlerinde en güzel hediyeler arasında yerini alan Bursa'nın coğrafi işaretli ürünü kestane şekeri, sadece nefis lezzetiyle değil, aynı zamanda insan sağlığına olan olumlu etkileriyle de öne çıkıyor. Bu Ramazan Bayramı'nda da, ziyaretlerin vazgeçilmez ikramı yine Bursa Kestane Şekeri olacak. Çikolata ve geleneksel şerbetli tatlıların yerine sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için bu bayramda da kestane şekeri bir numaralı tercih olacak.

Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla Bursa’ya özgü kestane şekeri üreten İlka Şekerleme’nin E-Ticaret Müdürü Tolga Akgün, Bursa’nın simgesi olan kestane şekerinin, çikolata ve şerbetli hamur tatlıları yerine Ramazan bayramında vazgeçilmez ikramlıklar arasında yerini aldığını belirtti. Akgün, bayramda sağlıklı ve lezzetli Bursa kestane şekeri ikram ve hediye edilmesini tavsiye etti.

BOL ÜRÜN ÇEŞİDİ VAR

Kestane şekerinin geleneksel tatlılardan farklı olduğunu vurgulayan Tolga Akgün, hamurlu ve şerbetli tatlıların fazla çeşitliliğinin olmadığını belirtti. Akgün, “Ancak kestane şekerinin 50’ye yakın çeşidi bulunmaktadır. Sade ve çikolatalı olarak ayrılan kestane şekeri, fındıklı, fıstıklı ve cevizlinin yanı sıra, gramaj olarak da farklı kutularda sunulmaktadır. Bursa’yı anlatan tarihi yerlerin bulunduğu ambalajlarımız ise gidilen farklı şehirlerde Bursa’yı da temsil etmektedir” şeklinde konuştu.

SAĞLIK İÇİN FAYDALI

Öte yandan kestane şekeri, sadece lezzetiyle değil aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekiyor. Tolga Akgün, kestanenin vitamin ve mineral zengini olduğunu belirterek, kansere karşı koruyucu, demir deposu ve C vitamini kaynağı olduğunu vurguladı. Akgün, son yıllarda yapılan araştırmalarda kestanenin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin uzmanlarca ortaya çıkarıldığını vurgulayıp insan sağlığına faydalarını da anlattı.

KALORİSİ DE DÜŞÜK

Tolga Akgün, Kestane şekerinin muadili olan çikolata ve baklavaya göre hem daha ekonomik, hem de sağlık açısından daha faydalı bir ürün olduğunu ayrıca kalorisinin de diğer tatlılara göre daha az olduğunu söyledi. Akgün, “Örneğin 100 gram çikolatanın kalori oranı yaklaşık olarak 520 iken, kestane şekeri ise 100 gramda bunun yarısı kadar içerir. Geleneksel  hamurlu ve şerbetli tatlılar ise çok yüksek kalorili ve hazmı zordur” dedi.

BURSA KESTANE ŞEKERİ COĞRAFİ İŞARET SAHİBİ

Bursa’nın ünlü lezzetlerinden olan kestane şekeri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından verilen “Coğrafi işaret tescili”ne de sahip. Tolga Akgün, hediyelik veya ikramlık Bursa kestane şekeri satın almak isteyenlerin ambalajların üzerinde bulunan Coğrafi İşaret tescili amblemi olan markaları tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

BURSA’DA KAMU KURUMLARINA ÇAĞRI

Bursa’daki kamu, kurum ve kuruluşların hediyeleşmede de kestane şekerini tercih etmesi gerektiğini belirten İlka Şekerleme’nin E-Ticaret Müdürü Tolga Akgün, “Bursa’daki kamu kuruluşlarımız çikolata ve ağır tatlılar yerine kestane şekerini tercih etmelidir. Böylece şehrimizin kültürel bir ürününü desteklemelidir. Çünkü çikolata bizim ne geleneğimiz ne de alışık olduğumuz üründür.” dedi.

EN GÜZEL HEDİYE VE İKRAMLIK

Bursa'nın simgesi olan kestanenin, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak Ramazan Bayramı ziyaretlerine yeni bir tat getiriyor. Bu bayram, sevdiklerinize sağlıklı ve özenle hazırlanmış Bursa kestane şekeri sunarak veya hediye ederek onları mutlu edebilirsiniz.

kardelen kestane şekeri kardelen kestane şekeri fsm kardelen kestane şekeri yaylacık kardelen kestane şekeri 500 gr kardelen kestane şekeri sahibi kardelen kestane şekeri fiyatı