BTSO Başkanı Burkay'ın o sözleri dudak uçuklattı

TAKİP ET

BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) temmuz ayı Meclis toplantısında geçen dönemin yönetim kurulu üyesi Irmak Aslan ve oda başkanı İbrahim Burkay arasında TEKNOSAB gerilimi yaşandı.Tartışma sırasında Burkay'ın hukuk hakkındaki sözleri ise dudak uçuklattı. İşte sözler….

Burkay:

"Bir işin olmasını istemiyorsan hukuğa teslim edeceksin!”

BTSO tarafından kurulan ancak faaliyetleri sır gibi saklanan TEKNOSAB'daki (Bursa Teknoloji OSB) bu duruma üyelerin tepkisi çığ gibi büyüyor. Nitekim odanın dün yapılan temmuz ayı Meclis Toplantısında  geçmiş dönem yönetim kurulu üyelerinden ve bu dönemin meclis üyesi Irmak Aslan ile oda başkanı İbrahim Burkay arasında gergin anlar yaşandı.

Toplantıda söz alan Irmak Aslan, TEKNOSAB'ın faaliyetlerinin üyelerden gizlenmesine isyan etti. Aslan, şirketin sadece 12 kişiyle kurulduğunu fakat BTSO'nun tüm paydaşlarının sürecin içerisindeymiş algısı yaratıldığını belirterek, "Mesela biz bu şirkete ortak olabilecek miyiz? Şirketin kuruluş sermayesi 5'er milyonla herkesin ortak olduğu bir şirket. Enerji müşahedesi TEKNOSAB'a ait. Başka şirketler giremiyor. Biz ortak olabilecek miyiz? Şirketin içersinde uzmanlık alanı enerji olan kimse yok anladığım kadarıyla. Sayın Enerji Konseyimiz de burda yok. O yoksa bizim olmamız çok garip değil diye düşündük. Daha önceki konuşmalarımızda da yakındığımız şey bu fırsat adaletsizliği. Hepimiz iş adamayız, hepimiz yatırım yapmak istiyoruz. Bu fırsatlara bu imkanlara hepimiz sahip olmak istiyoruz" dedi.

Burkay'ın dudak uçuklatan hukuk tanımı!

"Bir işin olmasını istemiyorsan hukuğa teslim edeceksin”

Irmak, sorusunun ikinci kısmında ise kurulan şirketin yasalara uygun olmadığını, rekabete aykırı bir durum olduğunu ifade etti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, konuyu meclis üyesi Aslan'a ileten kişinin bilgi eksikliğinin olduğunu, konunun hukuki boyutunun istenirse hukukçular ile konuşulabileceğini ifade etti. Burkay, "Hukuken bir sıkıntı varsa o arkadaşa söyle dava açsın. O konuyu sana aktaran arkadaşın bilgi eksikliği var. O arkadaş, öyle bir durum varsa arasın bizi ve bizim hukukçularla konuşsun. Sen sadece konuya hukuki bakıyorsun. Hani derler ya, bir işin olmasını istemiyorsan hukuğa teslim edeceksin” dedi. Bu sözleri şaşkınlıkla izleyip başını sağa sola sallayan Irmak Aslan ise, “Bu bize yakışan bir çalışma sistemi değil başkanım” diyerek tepki gösterdi.

btso ibrahim burkay TEKNOSAB