Brent petrol varil fiyatı ne kadar? Brent petrol kaç dolar oldu?

TAKİP ET

Küresel resesyon ve arz endişeleriyle düşüşünü sürdüren brent petrol varil fiyatı sorgulanıyor. Dün 97,66 dolara kadar yükselerek günü 94,12 dolar seviyesinde...

Brent petrolde yaşanan tarihi düşüşün ardından motorin ve benzin fiyatlarına indirim haberleri gelmeye başladı. Brent petrol piyasasında gözlemlenen düşüşün ardından gözler LPG, motorin ve benzin fiyatlarında indirim haberine çevrildi. Rusya Ukrayna savaşı sonrası 140 dolara kadar yükselen petrol fiyatları küresel piyasalardaki resesyon (durgunluk) endişeleriyle 100 doların altına kadar geriledi. Petrol fiyatlarında yaşanan bu sert düşüşün ardından motorine ve benzin fiyatlarına indirim yapıldı.  Motorine ve benzin fiyatlarına peş peşe indirim geldi.

Benzine 2.23 TL, motorine ise 1.15 TL indirim yapıldı. Akaryakıt indirimi 6 Ağustos günü itibarı ile pompa fiyatına yansıyacak.

BRENT PETROL VARİL FİYATI NE KADAR?

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 94,66 dolardan işlem görüyor. Brent petrolde teknik olarak 94,72 ile 94,89 dolar aralığının direnç, 94,36 ile 94,17 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

BİRENT PETROL NEDİR, BİR VARİL BRENT PETROL KAÇ LİTRE?

Dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir.  SPK'nın internet sitesinden edinilen bilgiye göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol ile eşdeğerdir (159 litre).

Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 4 galon jet yakıtı, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 1,7 galon LPG, 1,7 galon ağır akaryakıt, ve 7,6 galon diğer türevleri üretilebilmektedir. Bütün ham petroller birbirlerine eş değerde değildir.n Brent petrolde görülmemiş düşüş! Son ayların en alt seviyesinde "

brent petrol brent petrol nedir brent petrol grafik brent petrol kaç litre brent petrol fiyati