Biden, 2024 ABD başkanlık seçimi için adaylığını resmen açıkladı

TAKİP ET

80 yaşındaki Biden, 2024'te yeniden seçilmek için yarışacağını duyurdu.

ABD'nin Demokrat Partili Başkanı Joe Biden, Twitter'da yaptığı videolu paylaşımda şu mesajı verdi:

"Her neslin demokrasiyi savunmak, temel özgürlükleri savunmak zorunda kaldığı bir an vardır. Bunun da bizim için o an olduğuna inanıyorum. Bu yüzden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak yeniden seçilmek için yarışıyorum. Bize katılın. İşi bitirelim."

Başkan Yardımcısı Kamala Harris de gelecek yıl yeniden seçilmek için aday olacağı duyurusunu aynı vurgularla yaptı.

"Amerikalılar olarak özgürlüğe ve serbestliğe inanıyoruz ve demokrasimizin ancak onun için savaşma isteğimiz kadar güçlü olacağına inanıyoruz. Bu nedenle @JoeBiden ile ben, yeniden seçilmek için yarışıyoruz."

20 Kasım 2022'deki doğum gününde 'ABD tarihinin görevdeki en yaşlı başkanı' unvanını alan Biden, her şey kendisinin planladığı gibi giderse, gelecek yıl 81 yaşında, ikinci görev döneminin sonunda 85 yaşında olacak.

Biden'ın 'demokrasiyi savunma' vurgusuyla atıf yaptığı kişi olan önceki Başkan Donald Trump da 76 yaşında olmasına rağmen Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayını belirleme yarışına girdi ve hemen favori konumuna oturdu.

Ancak Cumhuriyetçi Parti, Biden'ın yeniden seçilmek istediğine dair resmi açıklamasına "Halktan kopuk" tepkisini gösterdi.

joe biden joe biden kaç yaşında joe biden video joe biden young joe biden age