Beşiktaş tur atladı

TAKİP ET

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Tur Ön Eleme rövanş maçında Beşiktaş, deplasmanda Arnavutluk temsilcisi KF Tirana'yı 2-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. Siyah-beyazlılar 3. eleme turunda Neftçi Bakü ile karşılaşacak.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Arnavutluk ekibi KF Tirana ile kozlarını paylaştı. Dolmabahçe'de rakibini Onur Bulut, Jackson Muleka ve Semih Kılıçsoy'un golleriyle deviren Kara Kartal, 3-1'lik avantajıyla çıktığı rövanşta sürprize izin vermedi.

15 dakika geç başladı

Mücadele öncesinde olaylar yaşandı. Tam santra yapılacakken sahaya atılan meşaleler, iki takım taraftarların gerginliği oyunun başlamasına izin vermedi. Karşılaşma bu nedenle 15 dakika geç başladı. İlk yarıdan gol sesi çıkmazken ikinci devrede

Aboubakar skoru belirledi

Kartal'ın yeni transferi Daniel Amartey ilk maçında ilk golünü attı. 56'da Amartey'le öne geçen Beşiktaş 10 dakika sonra Arthur Masuaku'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. 75'te ise Vincent Aboubakar maçın skorunu belirleyen golü kaydetti.

Yeni rakip belli oldu

Tirana'yı 2-0'la geçen Beşiktaş'ın 3. Tur'daki rakibi de belli oldu. Siyah-Beyazlılar, gelecek hafta Zeljeznicar'ı geçen Azeri ekibi Neftçi Bakü ile kozlarını paylaşacak aksiyonlar art arda oldu.

MAÇ ÖZETİ 

1' Maç kale arkası tribününden atılan meşaleler ve sahaya giren taraftarlar nedeniyle başlayamadı. Tribünlerde gerginlik yaşandı. Hakemler, oyuncuları soyunma odasına çağırdı.

1' Stadyumda anons yapılıyor. Bu sırada oyuncular ve hakemler soyunma odasına gitti. UEFA yetkilileri bir toplantı yapacak ve maçın gidişatına karar verecek.

1' Hakem heyeti ve UEFA delegeleri Tirana-Beşiktaş maçının oynanmasına karar verdi. Oyuncular ve hakemler sahaya geri döndü.Hakem Stuart Attwell, ilk düdüğü çaldı. 

1' Mücadelenin hakemi Atwell ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

8' Gedson uzak mesafeden şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

 

ÇİZGİDEN ÇIKTI!

27' Beşiktaş çok tehlikeli geldi. Colley indirdi, Muleka ceza alanında tamamlamak istedi ancak Tirana savunması topu çizgiden çıkardı.

32' KF Tirana'nın kalecisi Selmani sakatlanarak sedyeyle oyundan çıktı. 43 yaşındaki kaleci Ilion Lika onun yerine oyuna girdi.

42' Beşiktaş'ta sakatlanan Necip Uysal, değişiklik istedi. Necip, omzundan sakatlık yaşadı. 

46' Beşiktaş'ta sakatlanan Necip Uysal çıktı. Daniel Amartey oyuna dahil oldu.