Belarus Dışişleri'nden Musk'ın Wagner paylaşımına yanıt

TAKİP ET

Sosyal medya platformu Twitter'ın sahibi milyarder Elon Musk'ın Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in silahlı isyanına yönelik yaptığı, cinsiyetçi sayılabilecek paylaşımına Belarus'tan yanıt geldi.

Musk dün Twitter hesabında Rusya'da yaşananlara dair esprili bir görsel paylaştı. Paylaşımda 'Kızlar nasıl uyur' kısmının altında yatağında rahat bir uyku çeken kız görseli, 'Erkekler nasıl uyur' kısmının altında da gözleri kan çanağına dönmüş bir çizim vardı. Erkekler kısmında 'Uyumuyorlar ki' notunun düşüldüğü paylaşımda "Erkekler Wagner darbesine ilişkin durumu takip ediyor" ifadesi yer aldı.

Kadınların haberlerle o kadar ilgilenmediği mesajı da veren, bu sebeple cinsiyetçi görülebilecek paylaşıma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgisi dahilinde Wagner lideri Yevgeniy Prigojin ile görüşüp askerlerin Rusya topraklarında ilerlemesini durdurması için arabuluculuk yapan Belarus yanıt verdi.

Musk'ın paylaşımını alıntılayan Belarus Dışişleri Bakanlığı, "Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko sayesinde artık erkekler de biraz uyuyabilir" ifadesini kullandı.

elon musk elon musk serveti elon musk uydu elon musk uydusu elon musk twitter